Ordinace v růžové zahradě: Čestmír je zralý na pobyt v ústavu. Kam to chce Alena nechat zajít?

Ordinace v růžové zahradě: Čestmír je zralý na pobyt v ústavu. Kam to chce Alena nechat zajít?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Budulínek jde do nového domova a Táňa má srdce na cáry. Leoš válku se Zdenou prohrál. Proč se Valšík najednou chová jako blbec? Nikdy nechyboval? Má tolik doktorů, že je může vyhazovat? A nemocnicí se šíří skandál. To nebude Darina moc ráda. Bude mít láska Evy a Vilíka jepičí život?

Táňa už je připravená na předání Budulínka do rukou jeho babičky. Nevidí to jako spravedlivé řešení, ale zákony už jsou tak postavené a babička má na dítě jako jediná žijící příbuzná větší nárok. Jenže babička se na smluvenou schůzku nedostavila a Táňa tak opět doufala v zázrak. Ten se bohužel nekonal a děťátko musela další den přece jen babičce odevzdat. Uvidíme, jestli žena, která nikdy o život svého syna a vnuka nejevila zájem, bude dobrou volbou.

Zatímco Táňa se musí vyrovnat se situací, o které sice od začátku věděla, ale nechtěla si ji připustit, Leoš bojuje v jiné bitvě a vypadá to, že má mnohem vytrvalejšího a rafinovanějšího soupeře, kterého navíc podporuje Valšík. Zdena sice nepochodila se stížností, že za smrt pacientky může špatný léčebný postup Máry, ale to ji neodradilo od další stížnosti. A Mára si tak trochu svou paličatostí sám pod sebou podřezal větev. Valšík ho odvolal z postu primáře. Zcela zjevně je na straně Studené.

Darina a Boban, zdroj: TV Nova

Malý incident v nemocnici, za který je potrestaná nespravedlivě Eva, je roznětkou k tomu, aby se o Darině a Švarcovi dozvěděla celá nemocnice, a to s každým detailem včetně toho, že Darina chtěla zbalit Kalinu. Všichni se náramně baví, až na Darinu, která si myslí, že drby roznesl uražený Švarc. Mezi Evou a Vilíkem to také není ideální a Eva je stále naštvaná kvůli žárlivým scénám, které si Vilík nemůže odpustit. Nebo že by přece jen jeho instinkt zavětřil nebezpečí?

Česťa je zavřený doma a jen zírá. Stavy, kdy se jeho duše prochází někde hodně daleko, střídá s návaly vzteku a Alena se ho začíná bát. Na druhou stranu přesvědčuje sama sebe, že nemůže utéct a musí manžela podporovat. Nebude to ale snadné.

V jedné slabé chvilce se zajde svěřit Ondrovi a ten už tolik smutku přestává zvládat a pořádně se opije. Motá se ještě druhý den v nemocnice, odkud ho Valšík posílá pryč. Cestou ještě stihne dát Jakubovy do nosu. Možná si to i zasloužil. Ale i on musí myslet především na to, aby pomohl otci a Ondra se mu do plánů nehodí.

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek