Poslední novinky o House of the Dragon přímo od zdroje

Poslední novinky o House of the Dragon přímo od zdroje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál je ve středu pozornosti od dob, kdy se o něm začalo hovořit. A v tomto okamžiku finišuje do závěrečné fáze natáčení. Jak už je u HBO zvykem, vše probíhá v režimu co největšího utajení.

Příběh, který je zasazený 200 let před příběhem Game of Thrones, bude především podrobně popisovat válku popisovanou jako „Tanec draků“. Proti sobě budou stát různé větve rodiny Targaryenů.

Tvůrci opět sáhli po osvědčené spolupráci s Georgem R.R. Martinem, konkrétně se nechali inspirovat jeho knihou Fire & Blood. Natáčení se chýlí ke konci a už pracuje ve studiu na finálové podobě seriálu. V terénu natáčí ještě dva týmy a jak prozradil showrunner Ryan Condal, po celou dobu natáčelo seriál několik samostatných týmů a práce ve studiu, kdy se vše kompletuje, je velice zajímavá.

Natáčení bylo dlouhé a všichni už se těší na výsledek. Začalo se natáčet v polovině dubna a jednotlivé štáby nevěděli nic o práci ostatních štábů.

Jak už ze zveřejněné ukázky vyplývá, série bude velkolepá už od prvního dílu, a to ještě v ději nebudou zapojení ani draci. Jak Condal uvedl, postprodukční období bude delší. Hodně času navíc dostali v minulosti i scénáristé a produkce, protože kvůli Covid-19 si mohli dovolit delší přípravnou etapu.

Můžete mít všechny draky a bitvy CGI, jaké chcete, můžete si najmout ty nejlepší herce, můžete představení zajistit spoustu propagace, ale nakonec, pokud není dobrý scénář, není dobrá ani série.

Condal také uvedl, že je velkou výhodou jeho dlouholeté přátelství s Georgem R.R. Martinem, protože rozumí tomu, co autor v knize popisuje a jaké má představy. Navíc po celou dobu natáčení byl prostřednictvím telefonování a textových zpráv s autorem předlohy stále v kontaktu. Ten se neúčastnil přímo natáčení, protože pracuje na závěrečné knize The Winds of Winter, kterou mají jeho příznivci slíbenou už od okamžiku, kdy dějově seriál Hra o trůny předběhl svou knižní předlohu.

Jak vyšlo najevo, House of the Dragon je sice první prequel Hry o trůny, ale nemusí být poslední. HBO se tak může vydat podobným směrem jako Marvel a vytvořit si vlastní svět kolem Game of Thrones.

Očekávaný desetidílný seriál House of the Dragon, který se točil v Anglii, ve Španělsku, Portugalsku a Kalifornii bude mít premiéru příští rok. Přesné datum není zatím stanoveno.

Zdroj článku: