House of the Dragon se probouzí k životu a fanoušci fenomenálního seriálu Hra o trůny jsou ve střehu

House of the Dragon se probouzí k životu a fanoušci fenomenálního seriálu Hra o trůny jsou ve střehu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Není to až tak dávno, co utichly dozvuky poslední série „Hry o trůny“, štáb načerpal nové síly a slibovaný prequel k sérii začíná dostávat konkrétní podobu. Pojďme si shrnout, co už je jasné.

„House of the Dragon“ by měl vycházet z knihy „Oheň a krev“. Návrhů na období, kam příběh umístit, bylo několik. Tvůrci se ale poučili z natáčeni GoT, kdy k velké nespokojenosti diváků této fantasy ságy, Gorge R. R. Martin nestihl psát pokračování příběhu. Proto se konec ságy stylově lišil a seriálu to neprospělo. Tentokrát tedy sáhli pro námět do knihy „Fire & Blood“, která v češtině vyšla v roce 2019.

• Prequel by nás měl zavést asi 300 let před děj GoT a zaměřit se hlavně na rod Targaryenů a jejich život v Západozemí. Děj by měl být zasazený do občanské války, která byla v sérii zmíněna jako „Tanec draků“. Konkrétně jde o spor o trůn mezi Aegonem II. a jeho starší nevlastní sestrou Rhaenyrou v letech 129-131.

Rheanyra byla dcerou krále Viseryse I. z jeho prvního manželství se ženou z rodu Arrynů a král ji chtěl učinit dědičkou a připravoval ji na roli královny. Zasedala v Malé radě a účastnila se jednání o chodu říše. Aegon II. byl nejstarším synem Viseryse I. z druhého manželství s lady Alicent z rodu Hightowerů.

• Lord velitel královské gardy ser Criston Cole prohlásil po smrti Viseryse I. za nového panovníka Aegona II., ač to bylo v rozporu s královou poslední vůlí. Možná usoudil, že Aegona bude snadněji ovládat, nebo proto, že měl v minulosti pletky s Rheanyrou a ta ho nechala, tak se mstil. Možná se jen držel tradice Andalů a sáhl po mužském následníkovi, jak bylo zvykem.

• Následně začala mezi sourozenci mela a jak asi vypadá sourozenecké škádlení v rodině, kde mají za domácí mazlíčky draky, si každý umí představit.

Přípravy začaly

Asi před měsícem se ambiciózní projekt probudil a Ryan Candal a Miguel Sapochnik začínají pracovat na hereckém obsazení pro avizovaných 10 epizod. Zatím se šeptá, že šlo o konkurz na role Rheaenyry a její nevlastní matky Alicent. Obě role patří k těm klíčovým. Herečky by měly být ve věku 25 až 30 let.

Filmový štáb už také hledá herce, pro roli Daemona Targaryena. Jde o velice výraznou postavu, která nechá na divákovi, zda bude Daemon hrdina, nebo padouch.  Jde o bratra Visaryse I. a tento Targaryen byl pověstný svým valyrijským měčem zvaným Temná sestra. Měl by mít 40 až 50 let.

V seriálu to bude možná nejdůležitější postava. Herec musí umět dobře šermovat a být výhradně k dispozici tomuto projektu, a to po celý rok 2021.

Vše kolem projektu bude obestřeno tajemstvím, ale i tak budeme doufat, že nějaké novinky se z natáčení dostanou mezi netrpělivé fanoušky a příznivce draků.