V létě ti řeknu, jak se mám: Tereza Kostková v novém filmu prochází životní zkouškou

V létě ti řeknu, jak se mám: Tereza Kostková v novém filmu prochází životní zkouškou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Do kina si můžete zajít na nový film, kde se potkáte například se Simonou Babčákovou, Soňou Norisovou, Martinem Hofmannem nebo s Ondřejem Sokolem.

Komedie vznikla na motivy knižního bestselleru Evity Twardzik a mapuje život čtyřicátníků, kteří se znají od dětství a potkávají se společně se svými rodinami. Pohodovou předvánoční idylku naruší událost v jedné rodině. Ivana (Tereza Kostková) se od manžela Martina (Marián Miezga) dozví, že se chce rozvést. A celá situace je ještě horší, když ho má zastupovat jejich společná kamarádka, rozvodová právnička Adriana (Dana Rogor).

Ta jako jediná z party přátel nemá rodinu a udržuje vztah se svým šéfem (Martin Hofman). Další z party je Ela (Andrea Vasile), která je známou televizní moderátorkou a žije s Andrejem (Ondřej Sokol) a s desetiletými dvojčaty. Její rodinné štěstí naruší setkání s dávnou láskou Davidem (Ján Koleník). Do party patří majitel restaurace Vláďa (Pavel Bartos), který má za sebou manželství s Věrou (Soňa Norisová), kterou vyměnil za mladší Broňu (Dominika Morávková). Svou novou ženu omezuje tak, že musí pracovat tajně.

Děj zpestří manželka premiéra (Petra Vajdová), která se obrací na Adrianu, protože chce opustit svého muže (Jaroslav Plesl).

O filmu

Na diváky čeká spleť vztahů, zajímavých i vtipných situací a lidské osudy.

Všechny postavy mají jedno společné. Všichni chtějí být šťastní.

Lokace filmu

Natáčelo se například na nádvoří Staré radnice v Bratislavě, které se změnilo na vánoční trhy, protože opravdové trhy, kde se mělo točit, se nekonaly. Ve filmu se objeví také vinařství Elesko, ze kterého se stal dům premiéra.

Další lokací byla obec Malá Borová s nádhernou chalupou v zimní krajině.

Ze zákulisí

Natáčení začalo na vánočních trzích, kde Marián Miezga pojídá klobásu. Herec se tak musel 32x zakousnout s chutí do mastné pochoutky. Jeho kolegovi Ondřeji Sokolovi přišlo hodně vtipné mu po natočení přinést do šatny svačinku v podobě mastné klobásy. Oba herci si tak rozuměli už od první klapky.

Rumunští herci

Ve filmu se objeví i nové tváře rumunských herců. Představí se Dana Rogaz (36), která je před kamerou jako doma už od šesti let. Dalším z rumunských herců je Pavel Bartos, který je v Rumunsku obrovskou hvězdou a moderuje soutěž Rumunsko má talent.

Natáčení ve složité době

Natáčení komplikoval koronavirus a některé role musely být přeobsazené. Na poslední chvíli zaskočila třeba Anička Šišková.

Na place se mluvilo slovensky, česky, anglicky, rumunsky a francouzsky. Pro film bylo vytvořeno 397 kostýmů, natáčelo se měsíc, 16 hodin denně. Některé scény vznikaly v extrémních podmínkách. Ohňostroj se točil celou noc na Oravě, kde byl metr sněhu a teplota -10 °C. Herci museli běžet do kopce asi 30x, než byla režisérka Marta Ferencová spokojená.

 

Zdroj: