Ordinace v růžové zahradě: Pokud měl návrat Mázla oživit děj, tak se to nepodařilo. V Kamenici je otravná nuda

Ordinace v růžové zahradě: Pokud měl návrat Mázla oživit děj, tak se to nepodařilo. V Kamenici je otravná nuda
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud nemůžete usnout, tak je tento seriál něco pro vás. Neděje se nic a vlastně jediná dějová linka, která má ještě nějaký náboj, je spojená s Leošem a s Táňou. U Aleny doma teď nejspíš bude pár desítek dílů Čestmír vyšinutý a protivný.

Dějovou linku se Samem snad co nevidět uzavřou, když jel točit Love Island, protože tato část už je doslova trapná. Připomíná pokus nalákat nějaké mladší diváky, což moc nefunguje.

Bohužel pro diváky, postavy, které by mohly děj oživit, dostávají málo prostoru. Kde je pikantní románek Dariny? Proč zmizela Radka? Proč scenáristé nevyužijí potenciál vztahů Evy, Jáchyma a Vilíka?

Skalní diváci, kteří se dívají spíše ze setrvačnosti, tak nejspíš pár epizod budou muset protrpět s protivnou doktorkou Suchou, která se bude vozit po Márovi. Ten evidentně nemá zastání ani u Valšíka, který se asi Suché bojí a nechá ji jako podřízenou, aby se vozila po svém šéfovi ještě dříve, než má v ruce nějaké důkazy.  

Jediná přirozená událost, která v seriálu je, tak vznikla u Leoše doma. Kdo by čekal, že se Táňa zamiluje do Budulínka, že? Sice předvídatelné, ale alespoň trochu zajímavé téma, by seriál mohl mnohem lépe využít. Adopce je u nás všeobecně složitý problém, a když už jsme se prokousali hodně podrobně znásilněním Radky, stálo by za to nechat diváky nahlédnout do zákulisí adopce.

Táňa ovšem bude muset zvládnout více než jedno „pohoří“. Leoš má sice Budulínka rád, ale z jeho dalšího pobytu v jejich malém bytě moc odvázaný není. Když už by měl znovu prožívat etapu plen a prvních zoubků, chtěl by raději vlastní dítě. Celou situaci ještě komplikuje tchyně Šedivá, která si najednou vzpomněla, že by se o vnoučka chtěla starat.

Jakub a Magdička, zdroj: FTV Prima

U Mázla doma proběhlo dojemné přivítání, ale dál jsou evidentně scenáristé ztraceni. Vyšinuty Čestmír, který by měl být spíš někde v ústavu, děsí celou rodinu, takže ho nejspíš bude muset hlídat jeho nejstarší syn, aby něco neprovedl, když je Alena v práci.

Ta samozřejmě, jak se dalo předpokládat, si udělá z Ondry vrbu. A má štěstí, že ho má, protože situace doma ji unavuje a vypadá to, že se v práci může lehce dostat do maléru.

Potenciál novějších postav zatím využitý nebyl. Dominika nemá prakticky žádný prostor a Bianku navezli do divné a nudné dějové linky s nehercem, ke kterému teď ještě přidali nějakou další postavu – jeho bývalou přítelkyni. Asi začnou dělat reklamu, aby si seriál přilepšil.

Bianka, která měla tak dobře našlápnuto na nemocniční mrchu, je najednou tichá puťka, která se navíc nestará o to, aby se něco naučila, ale aby vydělávala na internetu. Ochraňuj nás před takovou doktorkou!

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek