Veronika Freimanová ze ZOO slaví dnes narozeniny. Kolikáté myslíte, že oslaví?

Veronika Freimanová ze ZOO slaví dnes narozeniny. Kolikáté myslíte, že oslaví?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Veronika Freimanová, herečka a představitelka jedné z hlavních rolí seriálu ZOO, oslaví 24. září narozeniny. Jaké úspěchy již za sebou za dobu trvání herecké kariéry má a na co se od její postavy Marie Roklové můžeme v seriálu těšit?

Veronika Freimanová se narodila 24. září 1955 v Praze. Vystudovala Státní konzervatoř v Praze, kde získala titul DiS., a později také získala angažmá v Činoherním Klubu. Ze svého prvního manželství s režisérem a kameramanem Jaroslavem Brabcem má dcery Terezu (35 let) a Markétu (28 let). V současnosti je již téměř 10 let manželkou architekta Vladimíra Boučka. 

Televizní kariéra Veroniky Freimanové odstartovala na začátku 70. let. Zhruba o 10 let později již pak zářila v roli mladičké učitelky v komedii Sněženky a machři. Objevovala se často v pohádkách (Čertův švagr, Spící princ, O Rozárce a zakletém králi) a v pravidelných intervalech se vrací před kameru také dodnes. 

Jakožto seriálovou herečku si Veroniku diváci nejspíše vybaví v roli Jany Dvořákové z Vyprávěj. Později se pak stále častěji objevovala na televizních obrazovkách v seriálech Modrý kód, Einstein, Labyrint a v poslední době také ZOO. 

V oblíbeném současném seriálu z produkce TV Prima ztvárňuje Veronika Freimanová postavu současné ředitelky ZOO Marie Roklové. Ta je jednou z ústředních postav celého seriálu a její osudy tak měli diváci možnost sledovat po celou první sérii.

Nástup Marie Roklové na pozici ředitelky nebyl jednoduchý. Neustále se musela potýkat s nástrahami, které po ní nechal bývalý ředitel zoo v podobě nekompletní dokumentace či pochybných faktur, a stejně tak náměstek Lubor Brázda, který spolu se svým kolegou Albertem Polákem Marii prakticky každý den znepříjemňovali aklimatizaci v nové funkci. 

I přesto však ředitelka Roklová zvládla dosavadní pokusy o její sesazení ustát a souběžně se také zvládla starat o svoji rodinu – manžela Karla a své dva syny, Vojtu a Marka. Ve volném čase pak také ochotně hlídala i svého vnuka, Vojtova synka Matěje. 

Situace okolo Marie Roklové na pozici ředitelky zoo se tak zdá být jednoznačná. Její představitelka Veronika Freimanová však v jednom z nedávných rozhovorů prozradila, že tomu tak nemusí být nastálo. Herečka prozradila, že se bude v seriálu Zoo věnovat svému vnoučeti a že se trošku prohodí role ve vedení zoologické zahrady.

Je tedy otázkou, zdali se Brázdovi s Polákem konečně podaří Roklovou z funkce odvolat, nebo jí zkrátka již dojdou nervy a z funkce sama odstoupí. Jisté však je, že se můžeme těšit na zajímavé zvraty ve vedení zoologické zahrady i v Mariině osobním životě. Vše se jistě brzy dozvíme z nových epizod seriálu ZOO, který se na obrazovky TV Prima vrací již v září. 

Oslaví krásných 67 let! Veronice Freimanové pak přejeme vše nejlepší a spoustu úspěchů ve filmové a divadelní tvorbě!