Zjistí časem mladá Anežka z Ulice, že nežárlila na spolužáka, ale na kamarádku?

Zjistí časem mladá Anežka z Ulice, že nežárlila na spolužáka, ale na kamarádku?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Anežka Klímová se vždy tak trochu vymykala chování jejích spolužaček a poslední její prohlášení ve 4225. dílu o tom, že ji náklonnost Čendy až tak úplně nebere, dívčinu jinou povahu jen potvrzuje.

Karla není zvyklá, že ji někdo neposlouchá, a zařídí se po svém navzdory jejímu názoru. Řeč je o Štěpánkovi, který se i přes její nesouhlas vydá za vrahem Válkem do vězení, aby zjistil, jak se takový vrah chová. Navíc se Karle zapírá, a to ji o to víc znervózňuje.

Jakub touží po autentickém scénáři, a tak mu ho dopřeje i rozzuřená Karla. Vezme ho přesně na to samé místo, kde na ni tenkrát Válek namířil zbraň a donutí k tomu samému i Jakuba. Ten se roztřese, když vezme pistoli do ruky a zvedá ji směrem ke Karle. Bude s takovým zážitkem dostatečně spokojený? Ne tak úplně. Sice teď ví, jak se mohl cítit takový pachatel, ale jak se cítila oběť v podobě Karly? Ta se mu překvapivě svěří se svými pocity. 

Miloš si nedá pokoj a Evu dál pokouší. Ta s ním jeho dětinskou hru hraje a nechce poslechnout Aničku, která jí radí, aby neznámému svůdníkovi v podobě jejího manžela napsala, že je vdaná, a to šťastně vdaná, a že svého muže miluje. Eva o tom nechce ani slyšet a chce ho místo toho pěkně podusit. A také že podusí.

Miloš má nasazeného obřího brouka v hlavě a má potřebu to řešit s Bedřichem i Alicí. Jak se říká, kdo chce kam, pomozme mu tam. Že však z toho Miloš bude až takhle bláznit a vymýšlet konspirační teorie a kout pikle, to na začátku testování manželky nečekal ani on. 

Štěpánek si postupně podrobuje Karlu. Ta si na jeho naléhání zařídí hlídání malého Gustíka, i když s ním měla být původně doma, jen aby ji Jakub mohl vzít na nové místo, které má údajně stát za to. A tak Karla znovu podlehne. Poprosí Věru o hlídání a ta samozřejmě souhlasí a Karlu ve schůzkách se Štěpánkem podporuje. Což je vzhledem k její přirozené podezíravosti velmi zvláštní. Co Jakub Karle předvede tentokrát? Ukáže jí něco, z čeho bude Karla úplně paf a zároveň jí zalichotí tak, že v Karle vzbudí ženské pokušení. 

Anežka není úplně typická mladá dívka. Jiné se v jejím věku bezhlavě vrhají do vztahů, zamilovávají se na potkání, touží po svém idolu, ale Anežku Klímovou nechávají taková milostná dobrodružství se spolužáky zcela chladnou. A líbání se s přítelem ji, podle jejích slov, až tak nebere. Zdaleka není tak nadšená z Čeňka jako z přednášky o přírodě, kterou vede hezká a chytrá vědkyně. Zjistí snad Anežka časem, že tenkrát nežárlila na Štefana, ale na Svatku? 

 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroje článku:
  • autorský text,
  • autorský text,
  • autorský text,
  • autorský text