Zlatá labuť: Atmosféra v prvním obchodním domě byla slavnostní a prodavačky musely mít úroveň

Zlatá labuť: Atmosféra v prvním obchodním domě byla slavnostní a prodavačky musely mít úroveň
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Obchodní domy jsou dnes oblíbené hlavně proto, že kromě širokého sortimentu zboží, nabízí i určitou anonymitu, kdy si zákazník hodiny může nerušeně vybírat a zkoušet oblečení. Ve Zlaté labuti to bylo jinak.

Kolem zákazníků kroužily prodavačky, které poradily, vybraly správnou velikost, pomohly s oblékáním a zákazníky opečovávaly tak, aby utratili peníze, byli spokojení a přišli i opakovaně. O výběr nových prodavaček do oddělení módy luxusního obchodního domu se postarala už před slavnostním otevřením Valerie Horká (na úvodní fotografii), ve kterou rodina majitele Kučery vložila důvěru. Zájem o taková pracovní místa byl velký a Valerie si poctivě všechny zaslané žádosti prostudovala a vybrala ty uchazečky, které byly podle jejího úsudku ty nejlepší.

Právě Valerie má také na starost nové pracovní síly v obchodním domě rozdělit a dohlížet na ně. Prodavačkám se určitě vyplatí s ní dobře vycházet. Valerie je milá, ale má velice pronikavý pohled a každou lež odhalí. Tedy, skoro každou. Něco jí přece jen uniklo.

Valerie v podání Hany Kusnjerové působí vyrovnaným a spokojeným dojmem a nikdo netuší, že její život je plný tajemství, která pečlivě před světem dokáže ukrývat. V jádru je stejně citlivá, zmatená a zranitelná jako její mladé podřízené, které si od nové práce slibují především zajímavější život. Pokud je vám tvář herečky povědomá, určitě jste ji viděli v jiných seriálech. Už dlouho například patří do skupiny sester v kamenické nemocnici v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2.

Marta Dancingerová jako Bára Veselá, zdroj TV Nova

Bára Veselá je právě tou drobnou chybičkou, která se Valerii vloudila do výběru prodavaček. Pouliční zlodějka prchala před strážci zákona, a tak si z nouze zapůjčila identitu jiné dívky, která měla právě nastoupit do nové práce. Otázkou zatím zůstává, jak dlouho se Báře podaří malý podvod skrýt a co přijde, až bude odhalena.

Marta Dancingerová, kterou budeme v této roli na obrazovkách pravidelně vídat, o své postavě říká, že je trochu rebelka, ale prostředí, ve kterém se vlastně náhodou ocitá, jí ukáže, že by mohla svůj život žít i jinak. Na začátku děje je pod nadvládou svého přítele, který ji nutí okrádat lidi, ale sám u toho moc neriskuje. Ona se zatím bezúspěšně snaží s nebezpečným řemeslem přestat. Původně si na prodavačku chtěla hrát jen jeden den, jenže nakonec bude všechno jinak. Získá přátele z jiného prostředí, kteří o její minulosti nemají ani zdání a také pozná jiného muže, který se tak moc liší od mužů, které potkala.

Beáta Kaňoková v roli Evy Duškové, zdroj: TV Nova

Další usměvavou prodavačkou je Eva Dušková, která má velkolepé plány a sní, že z ní jednou bude velká herecká hvězda. Právě práce v luxusním obchodě by jí mohla pomoct potkat ty správné lidi. Zatím bydlí v podnájmu s další prodavačkou a nesmí po desáté večer ven. Evu si zahraje Beáta Kaňoková, která svou postavu přirovnává k mladé a živelné Golové. Pro Beátu Kaňokovou je to velká profesní příležitost. Má za sebou už seriálové role, ale v mnohem menším rozsahu.

Simona Lewandowská jako Alena Zimová, zdroj: TV Nova

Krásnou naivní a romantickou Alenu Zimovou, která sdílí s Evou Duškovou podnájem, si zahraje Simona Lewandowská. Pochází z venkova a v Praze se teprve učí žít. Věří, že právě tady najde štěstí a zbaví se puncu vesnické holky. Alena je děvče, které mají všichni rádi, je slušná, pokorná a pracovitá. I ona však má ve svém životě věci, které před ostatními ukrývá a možná není až tak naivní, jak působí. Herečku Simonu Lewandovskou můžete v současné době vidět v komediálním seriálu Dobré ráno, Brno!

Zdroje článku: