Legendy se vracejí: Rodí se pátá série oblíbeného seriálu Kriminálka Anděl

Legendy se vracejí: Rodí se pátá série oblíbeného seriálu Kriminálka Anděl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na obrazovkách se Oliver, Jana, Tomáš a Ruda poprvé ukázali v roce 2008. Právě oni představili moderně natočené kriminální příběhy, které nastavily nový trend v tvorbě tohoto žánru. Seriál se dočkal čtyř sérií a pravidelně se na obrazovky vrací.

Tvůrci se tak chopili příležitosti a odmění věrné diváky zbrusu novou pátou řadou, která se právě natáčí. Nová série má podtitul Legendy se vracejí. Po devíti letech se tak opět budou potkávat Marek Taclík, David Švehlík, Helena Dvořáková a Michal Novotný. Seriál režíruje třínásobný držitel Českého lva Peter Bebjak nebo Michal Blaško.

Původně byli major Oliver Hajn a kapitán Tomáš Benkovský téměř nepřátelé. Oliver nedokázal strávit, že je Tomáš tak trochu na své pozici z protekce, dosazený „seshora“. Jak šel čas, nakonec svůj názor musel změnit a pochopil, že Tomáš je na svém místě zaslouženě, protože je chytrý a pracovitý. Krok za krokem se z nich stala sehraná dvojice a teď jsou oba starší, zkušenější, ale stále dost vtipní, aby se na ně diváci mohli těšit.

Návrat na place Kriminálky Anděl byl sladký a nádherný. Dlouho jsme se neviděli a o to víc jsme se na sebe těšili,

říká k návratu legendární vyšetřovacího týmu David Švehlík a Marek Taclík jej doplňuje: 

Ta chemie mezi námi jako Oliverem a Tomášem byla opravdu kvalitní, téměř trvalá.

Marek Taclík se trochu zakulatil a bude zajímavé sledovat, jak se vypořádá s akčními scénami. Postava Davida Švehlíka jako Tomáše má v životě jednu velkou novinku –⁠ ženu a nevlastní dceru Hanu. Ale sám herec slibuje, že i v této dějové lince bude velké drama a diváci se rozhodně nebudou nudit.

Už k prvnímu případu se před kamery vrátí herečka Helena Dvořáková, která hraje psycholožku Janu Chládkovou.

Je to jako vrátit se někam, kde to znám, a o to milejší je potkat lidi, kteří u Kriminálky Anděl byli od začátku. Během těch devíti let pauzy jsem se spíše věnovala divadlu, i když s pár kolegy ze seriálu jsem se potkala. Ale i proto je pro mě pátá řada takovým návratem před kameru. V páté řádě se má postava Jany dostává víc do terénu, z pozice psycholožky se z ní stává vyšetřovatelka. Když jsem teď na place, tak si rozpomínám na ty vtípky, které mezi námi byly. A pomaličku se do toho opět dostáváme,

shrnuje své nadšení z natáčení Helena.

Dvořáková a Švehlík, natáčení v terénu, zdroj: TV Nova

Pro režiséra Petera Bejbaka je tento seriál trochu nostalgický, protože první série byla prvním projektem, kterým se v Česku jako režisér uvedl. Prý si tenkrát všichni mysleli, že už má v kriminálním žánru zkušenosti, ale pro něj to byla škola a naučil se během natáčení s kriminálním žánrem pracovat.

Pátá série přinese kromě starých známých tváří i nové postavy a zajímavé případy plné napětí a tajemství. Šestnáct nových dílů se volně inspiruje skutečnými případy kriminalistů a tvůrci si vzali na pomoc i policejní spisy. Původní tým bude větší o další dva kriminalisty. Diváci se mohou těšit na Jiřího Langmajera a Otakara Hese. Objeví se i nové ženské tváře a obsazení doplní Pavla Gajdošíková a Ema Businská.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • autorský článek