Hrdinové ZOO: Kdo se dokázal postavit svým nepřátelům, strachům či křivdám?

Hrdinové ZOO: Kdo se dokázal postavit svým nepřátelům, strachům či křivdám?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Snad každý z nás musel v životě čelit těžkým protivníkům. A rozhodně není snadné postavit se svým nepřátelům, strachům či křivdám. Kdo ze seriálu ZOO se o to pokusí? Dokáží tito odvážní hrdinové vyhrát a podpoří je někdo v jejich snaze? 

Každý, kdo se dokáže postavit zlu ve prospěch dobra, je svým způsobem hrdina. A i v seriálu ZOO je několik postav, které svými činy dokazují, že mezi hrdiny rozhodně patří. Jedním z nich je Vojta Rokl, který se postaví své noční můře.

Vojta si totiž v dětství prošel velmi těžkou životní zkušeností. Když byl ještě mladý kluk, skončil kvůli drogám v pasťáku. A z něj si odnesl zážitky, které bychom nepřáli ani největšímu nepříteli. Jeden z vychovatelů ho totiž dlouhodobě zneužíval. Když byl jako mladý, zmatený chlapec bez rodiny a sám v cizím prostředí, měl Vojta co dělat sám se sebou. Natožpak aby se dokázal postavit dospělému muži, který využil jeho slabosti k něčemu tak zlému.

Od té doby však Vojta dospěl, a přestože si za touto zkušeností postavil velkou zeď, tak nakonec nedovolí, aby onen násilník dál páchal své zločiny na mladých chlapcích. A tak se rozhodne mu postavit, aby pomohl těm, co jsou ve stejné situaci jako on kdysi. My věříme, že to dokáže! Navíc na to rozhodně nebude sám. Za sebou má totiž celou svou rodinu!

Další statečnou bojovnicí za pravdu a spravedlnost je Vojtova matka Marie Roklová. Ta jako zodpovědná ředitelka bojuje za chod zoologické zahrady, ale proti sobě má hned několik silných protivníků. Ať už je to její zástupce Lubor Brázda, který je odhodlaný zbavit ji její odpovědnosti, anebo samotný starosta města Pavel Bavor.

Musíme uznat, že vzhledem k tomu, že zoologická zahrada spadá pod kompetence starosty, dostává se Marie v tomto případě do skutečně nerovného boje. Jenže tato statečná a poctivá žena se nevzdává a je odhodlaná za zoologickou zahradu a její pracovníky tvrdě bojovat. Bez podpory svých blízkých by to ale rozhodně měla mnohem složitější, a tak je dobře, že ti jsou vždy připraveni ji podpořit. 

Dalším, koho v souvislosti s hrdinstvím rozhodně nesmíme zapomenout zmínit, je samozřejmě u divaček velmi oblíbený Adam Hruška. A pomineme-li jeho hrdinství a odvahu ve válce v Afghánistánu, kde bojoval jako voják, pak rozhodně stojí za zmínku jeho činy, které se odehrávaly přímo v zoologické zahradě. Několikrát zachránil návštěvníky před hrozícím nebezpečím ze strany zvířat, stejně tak se však mnohokrát zapojil do boje v záchraně zvířat samotných. 

Za zmínku stojí například den, kdy vynesl malou holčičku z výběhu splašených zvířat, nebo situace, kdy odvážně zakročil proti pašerákům s nosorožčí rohovinou. Jistě si sami vzpomenete i na mnoho dalších situací, ze kterých Adam vyšel jako dokonalý hrdina. Musíme uznat, že tomuhle chlapíkovi rozhodně odvaha nechybí. A takovým hrdinou je sám za sebe. Tušíte, co se stane, když za ním v budoucnu bude stát jeho milá? Uvidíme, ale už teď je v ZOO rozhodně hrdinou číslo jedna! 

Zdroj článku:
  • Autorský text