Kryštof Rímský z Ulice nechápe nenávist vůči Márovi. Nevěra je asi v módě

Kryštof Rímský z Ulice nechápe nenávist vůči Márovi. Nevěra je asi v módě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kryštof Mareček se v seriálu Ulice neúspěšně pokouší smířit s nevěrou své manželky Karly, ačkoli se zdá, že díky vztahovému poradci by konečně mohlo svítat na lepší časy. Márův představitel Kryštof Rímský zavítal do Snídaně, kde prozradil, co si o Márovi myslí a v čem dalším aktuálně hraje.

„Ještě nepatřím do starého železa“

Seriálový a divadelní herec Kryštof Rímský byl dlouhou dobu znám pro své divoké mládí. V pořadu Snídaně, který přinesla TV Nova, se rozpovídal mj. o tom, že už přes dvacet let vede poněkud umírněnější život. Teď se to u něj zklidnilo ještě více, protože ho v létě dohnal zdravotní stav. Řekl si, že přece nepatří do starého železa, a začal se více starat o své tělo – nejen pohybem, ale i tím, že z jídelníčku vyřadil některé věci.

„Na Národní třídě jsem dostal po tlamě, ale jen lehce“

Kryštof Rímský byl od roku 1989 součástí časosběrného dokumentu, který skončil zhruba před deseti lety. Začalo to tím, že v roce 1989 dostal „lehce po tlamě“ coby jeden z nejmladších demonstrantů na Národní třídě. Bezprostředně poté ho vyhledali s videokamerou a prosbou, zda by jim o tom něco neřekl. Druhého dne se objevil na obrazovkách ve výlohách a najednou ho na ulici zastavovaly babičky, aby ho pohladily po tváři a politovaly.

Po roce se mu ozval dokumentarista Pavel Koutecký a následně za ním spolu s kameramanem chodil každý rok. Ať už byl kdekoli a dělal cokoli, vždycky si ho našli a natočili s ním další část. Bývaly doby, kdy se Kryštof Rímský obával, že zazvoní u jeho dveří, protože tenkrát nebyl na svůj život hrdý. Když se ale někdy před dvaceti lety začal věnovat herectví, už ho to i bavilo, protože bylo konečně o čem natáčet.

Marečkovi v Ulici. Zdroj: TV Nova

Komedie Láska. Prsty. Salman Rushdie je velká legrace

Nyní je Kryštof Rímský v angažmá v Divadle na Vinohradech. Šéf Juraj Deák, který je zároveň jedním z režisérů Ulice, ho přizval uprostřed covidu k hostování v Baladě pro banditu s tím, jestli prý umí zpívat. To se tehdy úplně nedalo říct, ale zpěvačka a herečka Iva Marešová ho důstojně připravila. Asi po čtrnácti dnech zkoušení za ním přišli s nabídkou, aby už v divadle zůstal. A je rád, že to udělal.

Vedle Balady pro banditu hraje v Miláčkovi od Maupassanta a aktuálně zkouší novou věc, hru Lope de Vegy Fuente Ovejuna. Účinkuje rovněž v komedii Láska. Prsty. Salman Rushdie slovenského spisovatele a dramatika Daniela Majlinga. „Na to bych rád pozval lidi,“ říká Kryštof Rímský, „protože to je opravdu velká legrace.“

„Překvapilo mě, že diváci Máru hubují“

Otázka, jak se právě daří Márovi z Ulice, možná jeho představitele maličko zaskočila. Respektive překvapilo ho, jak diváci jeho postavu poslední dobou vnímají.

Já jsem si myslel, že po anabázi, kterou prožil se svou seriálovou manželkou, ho budou lidi litovat a místo toho mě teď všichni nesnáší. Myslel jsem, že budou soucítit se mnou a hanit nevěru, ale nevěra je asi v módě a ten, co to řeší, je špatný. Nerozumím tomu, ale teď jsem špatný já. Opravdu mě to překvapilo. Máru mám ale rád, nějak jsem se s ním sžil.