Šéfka Dr. House se dodnes drží své „profese“ a perlí jako doktorka. 16 let po natáčení byste herečku ale sotva poznali

Šéfka Dr. House se dodnes drží své „profese“ a perlí jako doktorka. 16 let po natáčení byste herečku ale sotva poznali
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dr. House byl od roku 2004 do roku 2011 asi nejúspěšnější seriál na světě. Vedle Gregory House si určitě vzpomeneme i na jeho šéfku a pro jednu sérii milenku Lisu Cuddyovou. Postavu ztvárnila Lisa Edelsteinová, která se i o 10 let později objevuje především v seriálech.

Začátky v divadle a životní role

Edelsteinová se ve věku 18 let rozhodla pro hereckou kariéru a odstěhovala se ze svého rodného města Boston do New Yorku, kde navštěvovala hereckou a dramatickou školu. Poté, co dostala první roli v divadle díky extravagantní umělecké postavě „Lisa E“, využila status jakési divadelní celebrity a začala psát a produkovat vlastní díla.

Čtěte také: Krásná Milagros a vášnivý Ivo z telenovely Divoký anděl se za 23 let téměř nezměnili. Mrkněte, jak dnes vypadají

Po velkém úspěchu se dostala Lisa do televize, kde si zahrála menší jednodílné role v seriálech „Jsem do tebe blázen“, „Křídla“ a „Show Jerryho Seinfelda“.

Čtěte také: Na hvězdě filmů Kdopak to mluví se podepsala závislost na drogách a jídle. Takhle vypadá Kirstie Alley dnes

V roce 2004 dostala možnost zahrát si v novém seriálu „Dr. House“ vedoucí nemocnice Lisu Cuddeyovou. Při pohovoru zaperlila a následujících 7 let se stala světoznámou postavou v jednom z nejoblíbenějších doktorských seriálů všech dob.

Až dodnes v seriálech

I po „Dr. House“ se Edelsteinová nesoustředila na filmy a zůstala věrná televizním produkcím. Pp pravidelných výstupech v seriálech „Profesionální lháři“, „Dobrý doktor“ a „V plamenech“ následovala role v „Kominského metodě“, která jí přinesla nominaci na prestižní cenu Screen Actors Guild Award za nejlepší obsazení.

Čtěte také: Agentka FBI Sue Thomas vypadá po 19 letech téměř stejně jako v seriálu. Jak jsou na tom dnes její herečtí kolegové

I rok 2021 bude pro herečku aktivním rokem, na plátně se například objeví ve filmu „Dr. Birds Advise for Sad Poets“.

Volný čas nejraději tráví s manželem Robertem Russellem a jeho dětmi.