Overkill: Skrz peklo do skutečnosti (1980): Virus proměnil planetu v pohřebiště

Overkill: Skrz peklo do skutečnosti (1980): Virus proměnil planetu v pohřebiště
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Představte si, že havaruje letoun převážející uměle vyrobený smrtící virus a během pár měsíců veškeré obyvatelstvo planety vymře. Zachrání se jen 858 mužů a 8 žen, včetně vědců z Antarktidy, ke kterým se virus díky mrazu nedostal. Tento námět rozehrál japonský režisér Kindži Fukasaku už v roce 1980 ve snímku Overkill: Skrz peklo do skutečnosti.

Vzhledem k drtivé převaze přeživších jedinců mužského pohlaví by se mohlo zdát, že boj o zachování lidské rasy přeroste v lechtivou podívanou nevhodnou pro mládež do 18 let. Pozornost vědců je však pro tuto chvíli odkloněna jiným směrem, protože nejprve musejí zneškodnit automatické systémy atomové obrany Spojených států a Sovětského svazu. 

Drama Overkill: Skrz peklo do skutečnosti byl ve své době nejdražším japonským filmem, do širšího povědomí diváků se ale nezapsal. Pozornost neupoutala ani zkrácená televizní verze, ze které se vytratily poutavé momenty a souvislosti. Je to škoda, protože tento postapokalyptický snímek patří ve svém žánru k nejkvalitněji zpracovaným. A to přesto, že od jeho natočení uplynulo už 40 let.