Neviditelný (2020): Ženy prožívají jiné strachy než muži, míní Elisabeth Moss

Neviditelný (2020): Ženy prožívají jiné strachy než muži, míní Elisabeth Moss
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Snímek Neviditelný není jen tak obyčejným laciným hororem; podle herečky Elisabeth Moss je metaforou traumatu, které v sobě žena nese ještě dlouho poté, co se vymaní z toxického vztahu s psychopatem. "Příběh symbolizuje realitu oběti domácího násilí," říká představitelka hlavní hrdinky.

Film podle jejího názoru vystihuje ženský typ strachu, který je zcela odlišný od toho mužského. "Mám zkušenost, že když jde žena k autu nebo k dveřím od bytu a je sama, drží ruku na telefonu pro případ, že by si rychle potřebovala přivolat pomoc. Je to takový instinkt, plynoucí z naší zranitelnosti," vysvětlila herečka. 

Pro 37letou Elisabeth bylo natáčení hororu novou zkušeností. "Opravdu jsem si oddychla, když to skončilo. Po emocionální stránce jsem to zvládala dobře, jsem na to zvyklá, ale nečekala jsem, jak náročné to bude fyzicky," svěřila se herečka magazínu Variety. 

Scény, v nichž bojuje s neviditelným útočníkem, se natáčely s pomocí kaskadérů, kteří pak byli ze záběrů počítačově vymazáni. "Všechno podléhalo přesné choerografii. Přesto byl zázrak, že jsem se nezranila," přiznala Elisabeth.