Monica Bellucci: Z modelky krásnou Bond girl. Co dělá slavná herečka dnes a proč už odmítá natáčet erotické scény

Monica Bellucci: Z modelky krásnou Bond girl. Co dělá slavná herečka dnes a proč už odmítá natáčet erotické scény
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Původem italská supermodelka Monica Bellucci dokázala, že není jen krásná. Před kamerou ukázala mimořádný talent. Co chystá slavná kráska ve své kariéře aktuálně?

Z módního mola před kameru

Herečka se narodila 30. září 1964 v italském městě Cita di Castello. Její otec vlastnil dopravní společnost.

Už při studiu na University of Perugia se věnovala modelingu. Spíše než o start hvězdné kariéry se ovšem jednalo o dobře placenou brigádu, která mladičké Monice pomáhala financovat školné. Tehdy se totiž toužila stát právničkou.

Právě modeling jí však otevřel dveře do světa filmu. Režisér Dino Risi si všiml její fotografie v časopise a nabídl jí roli v televizním filmu Vita Coi Figli.

 

Úspěšná kariéra na sebe nenechala dlouho čekat. Herečka na sebe upozornila například snímkem Dracula režiséra Francise Forda Coppoly. Krásná Italka rychle dokázala, že na filmovém plátně není jen atraktivní ozdobou, ale dříme v ní opravdový talent.

Objevila se například ve snímcích Maléna, Byt nebo v kontroverzním režijním počinu Mela Gibsona Umučení Krista (2004). Filmových projektů, které budou budit rozruch, se ostatně herečka nebála nikdy, jak dokázala už o dva roky dříve ve snímku Zvrácený. K tomu nejlepšímu, co natočila, se řadí rovněž bondovka Spectre.

Stále krásná i aktivní herečka

A to i když drží jeden pro ženu nepříliš lichotivý primát: Zahrála si totiž jako vůbec nejstarší herečka slavnou Bond Girl. S konkurencí mladších krásek se však Monica Belluci po boku agenta 007 dokázala vypořádat naprosto suverénně.

I když už přehlídkovému molu dala vale, ostudu by si na něm rozhodně neudělala ani dnes. S věkem se u ní změnilo jen jedno: Nechce se už, a to nejen kvůli svým dvěma dětem, objevovat v erotických scénách.

Stále je coby herečka aktivní. Naposledy jsme ji mohli vidět v dramatu L'Homme qui avait vendu sa peau. Ztvárnila rovněž revolucionářku Tinu Modotti v projektu Radical Eye: The Life and Times of Tina Modotti.