Zlatá labuť: Kristýna Ryška by s Irenou Maškovou na kafe nešla. Ze své role měla trochu nahnáno

Zlatá labuť: Kristýna Ryška by s Irenou Maškovou na kafe nešla. Ze své role měla trochu nahnáno
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herecké kolegyně ze seriálu jí závidí, že má ty nejkrásnější dobové kostýmy. Jaká je doopravdy role Ireny a co si o ní její představitelka Kristýna Ryška myslí? Mají ty dvě něco společného a jak se pohledné herečce natáčely žhavé scény s Ireninou milenkou?

Pokud by se měla jedním slovem charakterizovat postava prostřední dcery Kučerových, bylo by to určitě slovo „cílevědomá“.

Dalo by se říct, že je lehce intrikánka, ale mnohdy to dělá z pragmatických důvodů, protože se chce postarat o rodinu. Myslí si, že nikdo jiný to není schopen zvládnout. A už určitě ne její bratr Petr, se kterým se neustále špičkují a předhazují si, kdo má větší vliv v rodině. Na svou dobu je to žena, která si jde za svým. Je to kariéristka, takže i to se může zdát v očích diváka, že je to intrikánka, protože to na tu dobu bylo nezvyklé,

uvedla pro tv.nova.cz herečka.

Kristýna také dodala, že až tak moc atmosféru té doby nevnímá a natáčení je někdy časově velmi náročné – pracuje od šesti do šesti. Náročná je i příprava, protože v maskérně tráví pravidelně až dvě hodiny. Za zmínku rozhodně stojí i natáčení poněkud nezvyklých scén, ale obě herečky působí velmi přirozeně, přestože Ryšku musela její seriálová kolegyně povzbuzovat.

S Kristýnou jsme se před natáčením Zlaté labutě neznaly, ale já ji sleduji už dlouho, mám ji moc ráda jako herečku. Občas na ni obdivně koukám. Mám pocit, že to vlastně vypadá, že na ni koukám zamilovaně, což je docela užitečné a na place nám to spolu dobře funguje,

uvedla Lewandowská pro extra.cz v jednom rozhovoru.

Kristýna Ryška patři mezi hrstku hereček, které si po svatbě bez mrknutí oka změnily příjmení. Z paní Podzimkové se tak stala Ryška, přestože s předchozím příjmením natočila hromadu úspěšných projektů. Herečka v tom nevidí problém, protože televizním divákům utkvěla v paměti jako „ta z Ulice“, a to i přesto, že už tam přes deset let nehraje. Příjmení Podzimková navíc teď používá Eva Josefíková, která si vzala jejího bývalého manžela, a tak změna příjmení na Ryšku byla hodně praktická.

Seriál Zlatá labuť je pro mladou maminku první velký projekt, který natáčí po narození syna. Navíc žije na Moravě, takže to chce i dobrou logistiku. Z Prahy do rodného Rožnova se Kristýna vrátila kvůli těhotenství a také trochu kvůli pandemii. Nijak dlouhodobě to neplánovala, ale nevidí to jako překážku. Rok po porodu se bez problémů vrátila do práce, když dostala roli v minisérii Král Šumavy, kde hrála milenku Josefa Hasila. Potřebovala už začít probírat i jiná témata než ta mateřská.

Natáčení seriálu Zlatá labuť je časově mnohem náročnější a Kristýna přiznala, že byla na pochybách, zda tak náročnou práci nevzala příliš brzy. Na druhou stranu má jedinečnou příležitost si vyzkoušet, jak to bude fungovat. Velkou výhodu vidí v rodině, která jí pomáhá.

Zdroje článku: