Kam zavál osud Andreu Novákovou, která se objevila v seriálu Vyprávěj jako školačka Zuzka

Kam zavál osud Andreu Novákovou, která se objevila v seriálu Vyprávěj jako školačka Zuzka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Retro seriál, který byl ve své době výjimečným projektem, pomohl k herecké kariéře celé řadě mladých herců a hereček. Andrea Nováková si zahrála malou Zuzku, tedy než předala štafetu Haně Vágnerové, která to v seriálu dotáhla až k roli maminky Majdy a manželky Karlova kamaráda Tondy.

Andrea se během natáčení velice sblížila s Ninou Divíškovou, přestože v seriálu ji občas babička, která tak důsledně nenáviděla komunisty, trošku zlobila. Hlavně její vytrvalost v lekcích angličtiny malou rebelku dlouho otravovala, protože výhodu znát tento jazyk ocenila až o mnoho let později.

Andrea nebyla v seriálu úplným hereckým nováčkem a k hraní měla blízko již od útlého dětství, kdy vystupovala v divadle Radar. Právě tam na sebe upoutala pozornost, a tak dostala čas od času nabídku na účast v televizních pořadech. Zazářila i v reklamě pro zahraniční produkci.

V roce 2007 se představila ve známém filmu Bestiář v roli Karolíny a měla i práci v rádiu. S příjemným a dobře srozumitelným hlasem měla i pár příležitostí v dabingu. Peníze jí rodiče hezky spořili, aby je využila později, až se rozhodne, co bude v životě dělat.

Když přišla nabídka na roli v seriálu Vyprávěj, neváhala a příležitost zahrát si po boku Veroniky Freimanové, Svatopluka Skopala, Niny Divíškové a svého staršího seriálové bratra Romana Vojtka využila. Babi Bětu měla jako skutečnou babičku a se seriálovým bratrem si užila hromadu legrace. Dokonce se oslovovali i mimo kamery „ségro“ a „brácho“.

Během natáčení se Andrea často pohybovala v technickém zázemí a zajímala se o práci produkce, o nastavení kamer, fungování klapky a dalších věcí kolem natáčení. Vlastně se jí to líbilo více než herectví, kde poutala moc velkou pozornost, a to jí nebylo moc příjemné.

Jak šel čas, její postava rostla a dospívala rychleji, takže jako řada dalších dětských herců byla nahrazena. Andrea se v té dobé necítila v centru pozornosti dobře a ani se sama sobě v seriálu nelíbila. Proto došla k rozhodnutí, že s herectvím pokračovat nebude. Dnes to vnímá jako špatné rozhodnutí – kdyby dostala hereckou příležitost, neodmítla by ji. Nejraději by si zahrála nějakou zápornou postavu.

Andrea oslavila v dubnu 26 let. Žije v Praze a její specializací jsou mezinárodní vztahy. Ráda se věnuje sportu, hlavně krasobruslení, kterému se naplno věnovala v dětství, ale ze zdravotních důvodů musela přestat. Spolu s matkou podniká v nemovitostech, kde také dobře investovala peníze z herectví.

Zdroje článku: