Ulice: Karla a Kryštof u rozvodu překvapí jeden druhého. Ohromený bude i soudce

Ulice: Karla a Kryštof u rozvodu překvapí jeden druhého. Ohromený bude i soudce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rozvodové stání je tu a žádná těhotná Dominika mu tentokrát nezabrání, ba ani Tonyho pokusy s potopou v Coolně, byť vlastně pravdivé. Kryštof a Karla vejdou do soudní síně a dostanou otázku, která pro ně všechno změní. Odpovědi však leckoho udiví.

Ani prasklá trubka Máru neodradí od rozvodu

Ve středu 21. února 2024 nastane pro manžele Marečkovy onen kritický den D. Od rána budou značně nervózní a rozhodně jim nepomohou Vojtovy všetečné otázky, kam se chystají a co budou celý den dělat. Kryštof se příhodně vymluví na běhání po úřadech, ačkoli je za tím samozřejmě mnohem víc. Pokropit syna studenou sprchou pravdy však nechce.

Tony a Dominika by rozvodu přátel rádi zabránili.
Tony a Dominika by rozvodu přátel rádi zabránili. | Zdroj: TV Nova

Kryštof později zamíří do Coolny, aby si dopřál poslední objednávku v roli manžela. Tony se ho pochopitelně pokusí znovu přesvědčit, ať k soudu vůbec nechodí. V zájmu zachování vztahu svých dvou nejlepších přátel by byl klidně schopen tam zavolat a nahlásit bombu, jen aby se rozvodové stání nekonalo. Márovi je to jasné, takže adoptivnímu bratrovi neskočí na špek ani tehdy, když mu v panice zavolá, že v Coolně praskla voda. Jako na potvoru to zrovna bude pravda, ale Kryštof odmítne uvěřit a s Karlou zamíří do soudní síně potvrdit onen nevyhnutelný rozsudek. Samotné přelíčení ale neproběhne tak, jak si představovali.

Překvapivé odpovědi na zásadní otázku rozhodnou

Vzhledem k tomu, že mají nesporný rozvod, předpokládali, že soudce zkrátka jen něco přečte, aby bylo formalitám učiněno zadost. Součástí jeho výčtu informací však bude i tvrzení, že Kryštof a Karla žijí odděleně. To byla ještě nedávno pravda, ale teď se věci mají jinak, a tak to také Karla otevřeně přizná. Brzy už bývalí manželé žijí v jedné domácnosti od doby, co byli společně na rodinné dovolené na horách.

Takové zarážející novince se soudce právem podiví. Takže oni spolu bydlí, jezdí na dovolenou, očividně si náramně rozumějí. Chtějí se vůbec rozvést? Když za sebe Karla nečekaně prohlásí, že ne, nastane na malou chvíli hrobové ticho. Přeruší ho až zmatený Kryštof, když také potvrdí, že se rozvádět nechce. Aha, dobře tedy. Soudce jim poblahopřeje a zároveň prohlásí, že kdyby si to uvědomili dříve, nemuseli se tady takhle scházet. Počkat, co se vlastně právě přihodilo?

Sluncem zalitý vztah to stejně asi nebude

Usměvaví Karla a Kryštof vyjdou ze síně jako očarovaní a sami sebe se ptají, proč si věci neujasnili už doma? Ona byla přesvědčená, že on se rozvést chce. Stejně tak si Kryštof myslel, že na rozvodu bude trvat Karla. Kdyby mezi sebou hrdinové seriálu více komunikovali a méně si domýšleli, bylo by všechno podstatně jednodušší, ale pro diváky možná i nudnější.

Znamená to tedy, že manželství Karly a Kryštofa je konečně opravdu zachráněno a že mezi nimi bude vše jako dřív? Už se nebudou připomínat žádné křivdy z minulosti a morbidní hroby v lese, nepadne žádná výčitka na téma Jakub? Nezačne třeba Kryštofovi vadit, že se Karla naplno vrátila do práce k živým případům? Jak známe scenáristy Ulice, určitě to nebude už jenom růžové.

Zdroj článku:
  • Autorský text