Páteční Prostřeno u Jindřišky: Ani v pátek Georgie nedal pokoj. Ale oproti Valentině z dalšího týdne je jako beránek

Páteční Prostřeno u Jindřišky: Ani v pátek Georgie nedal pokoj. Ale oproti Valentině z dalšího týdne je jako beránek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jindřiška je rázná žena, která si v kuchyni umí poradit. Určitě je dobrou hostitelkou, a i ona správně předpokládala, kdo si výhru tohoto týdne zaslouženě odnese. Spolu s manželem mají ze svých vztahů šest dětí, a tak vaření pro více lidí pro praktickou zdravotní sestru není problém.

Jindřiška se do pořadu přihlásila sama, protože byla zvědavá, jak to chodí. Nebyla nervózní a před kamerou už byla v roce 2003 v soutěžním pořadu Doremi, kde to zkoušela se zpěvem. Pro hosty připravila jídla, která má ráda. Překvapilo ji, když se jí Georgie rýpavě zeptal, proč neudělala vegetariánskou stravu, když věděla, že Jana nemá moc ráda maso.

Bulhar už nevěděl, co by si vymyslel. Diváci ho označili za podrazáka. O Jindřišce se vedly debaty kvůli věku, že vypadá starší, než ve skutečnosti je. Také se strhla vášnivá debata, jak má chutnat opravdový vídeňský bramborový salát, který podávala. Ukázalo se, že má hned několik diváků zaručený recept přímo z Vídně, a právě ten jejich salát je ten pravý.

Jako první se servíroval chřest obalený ve vajíčku a v sýru se strouhankou. Připravený byl v horkovzdušné fritéze.  

chřest se sýrovou krustou, zdroj: FTV Prima

Jako předkrm se podávaly vošouchy, což jsou bramboráky. Jindřiška do nich přidává slaninu a dělá je hodně vypečené, aby byly křupavé. Nemá ráda měkké bramboráky plné tuku. Ke křupavým bramboráčkům podávala zelí. Georgie byl znechucený tím, jak byly bramboráky spálené. Tedy jen ty jeho, samozřejmě.

Polévka byla z hovězího, s domácími nudlemi. Pro mlsný jazýček vrchního kritika šlo o strašně mastnou a nedochucenou polévku. Demonstrativně si do ní nasypal půl solničky. Ostatní sůl nepotřebovali.

Hlavní chod se skládal z vepřové krkovičky grilované venku na grilu a z bramborového salátu. Tentokrát moc nechutnalo Tomášovi, ale zase se náramně pobavil u střílení z praku, kde byl nejlepší. Kokosové řezy jako dezert chutnaly všem.

Jindřiška dostala nejvíc bodů od Michaely (9) a nejméně od zatrpklého pošťáka (6), který naštěstí nevyhrál. Pod poklicí našel výhru patnáctiletý Tomáš, který podle diváků všechny pěkně vyškolil.

Co nás čeká příští týden

V pondělí se k plotně postaví Tomáš. Z kachních stehen budou kuřecí. Inu, stehno jako stehno, myslí si. Tomáš chodí tajně popíjet, a ještě se hostům chlubil, že přežil vážnou nehodu, kdy byl pod vlivem. V úterý František pohostí své hosty humry za 9 tisíc. Aby nic nezkazil, uvařil je den předem! O polévce řekne jeden host, že chutná jako vymáchaný hadr na nádobí.

Ve středu to bude trochu nuda u Martina, až na sekyrkovou polévku. Ve čtvrtek bude štvát hostitelku Janu soutěžící Valentina, co nic nejí. Chutná ji totiž je to, co sama uvaří. U jiných je to nedochucené a bolí ji z toho hlava. A v pátek se konečně předvede Valentina. Více však hosty zajímá, proč má rozbité všechny dveře.

Zdroje článku: