Mojmír Maděrič z Ulice slaví dnes narozeniny

Mojmír Maděrič z Ulice slaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vzpomínáte na posilu nekonečného seriálu Ulice, herce a baviče Mojmíra Maděriče? V roce 2010 se divákům seriálu představil jako skladník Standa Běhounek. Standa byl velkým samotářem a na starost dostal zaučení Matěje Jordána, který do skladu nastoupil, aby uživil svou novou rodinu. Víte, že Mojmír Maděrič slaví 7. srpna své 67. narozeniny? 

Mojmír Maděrič jako skladník Standa Běhounek 

Píše se rok 2010 a do seriálu Ulice ještě před prázdninami nastupuje herec a bavič Mojmír Maděrič, který představuje samotářského skladníka Standu Běhounka. Neobjevuje se tam náhodou, ani nemá za úkol ztvárnit hlavní roli. Je tam kvůli Matěje Jordána, který si našel práci právě ve skladu, kde Standa Běhounek pracuje celý svůj život. I proto to tam zná jako své boty.

„Standa Běhounek nesnáší změny, je velký samotář a není příliš akční typ. Sklad, ve kterém dělá už od vyučení a ve kterém nejspíš skončí až v době, když půjde do důchodu, je jeho životní jistotou.”

Mojmír Maděrič, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Standa nemá příliš dobrých zkušeností se životem, a tak i rady, které ostatním dává, mají spíše pesimistický ráz. Matěj Jordán Standu bere, ale v duchu ví, že takhle by nikdy skončit nechtěl. Svou práci ve skladu bere jako dočasnou záležitost, než vymyslí něco lepšího.

Jenže pro Běhounka je monotónnost pohodlná a zaručená, a proto ho ani nenapadne něco měnit. Herec Mojmír Maděrič, který už v Ulici nepůsobí, v seriálu setrval po dobu, než Matěj Jordán dostal rozum a vrátil se zpátky ke škole. 

Standa Běhounek byl jednu dobu Matějův kolega 

Jak už jsme zde zmínili, dějová linka Standy Běhounka úzce souvisí s Matějem Jordánem. Ten se v roce 2010 zakoukal do Libušky Nekonečné a začal s ní tvořit pár. Protože však byla maminkou malého Borise, bral je jako svou rodinu, o kterou je potřeba se postarat. V té době měl těsně před maturitou, kterou napoprvé nedal. Jednu dobu dokonce hrozilo, že ani po prázdninách k ní nenastoupí, protože měl plnou hlavu Libušky. Chtěl s ní být, a proto sekl se školou a našel si práci ve skladu. 

Jeho rodiče Bára a Tomáš to nesli velice těžce, ale co měli dělat, když už byl Matěj dospělý? Naštěstí životní zkušenosti ho samy přivedly k rozumu. S Libuškou to totiž začalo neklapat. Po dlouhých směnách už neměl tolik volného času a hlavně ani energie na rodinu ani na sebe. V hlavě mu přitom pořád hlodal červíček pochybností, jestli s tou školou dělá dobře. 

Nakonec to pro Matěje Jordána dobře dopadlo. Rozchod s Libuškou ho sice chvíli bolel, ale bylo to to nejlepší, co se mu mohlo stát. Libuška pak v Ulici navázala další vztah s doktorem Seidlem a on koneckonců taky. Pro Mojmíra Maděriče to však byla konečná. 

Zdroje článku: