Jirka Herman a Mirkova máma budou hrdiny Ulice

Jirka Herman a Mirkova máma budou hrdiny Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jiří Herman je chlap, jak má být. Hrdý a neústupný. A rozhodně se nebude podřizovat povelům Mastného. Mirkova maminka zase ve 4270. dílu ukáže své velké srdce, na kterém jí leží blaho jejího syna.

Jirka se stará o Šimona, zatímco Gábina odpočívá. Věnuje se jemu i jeho učení, všechno šlape, jak má. Než se objeví Mastný, který s sebou přinese jen dusno. Netaktně naznačí Hermanovi, že by měl odejít, ale Jirka se rozhodně nehodlá sbalit a odejít jen proto, že mu to Mastný říká. A tak spolu usednou ke stolu a oba významně mlčí. Mastný nakonec bude ten, kdo to vzdá a odejde. Jedna věc se Jiřímu Hermanovi musí nechat. Má kuráž a pevné názory i postoj. A toho si i Mastný považuje. 

Když se Gábina postupem dne alespoň trochu zmátoří, omluví se za včerejší psychický zkrat a poděkuje Jirkovi, že je s ní a že je jí oporou. Je zatím jediný, kdo skutečně ví, jak na tom zdravotně je, a také je jediný, komu může svěřit, jak se skutečně cítí. Chtě nechtě se však Gábina musí postavit rodičům a říct jim pravdu o svém zdravotním stavu. A to ještě nebude to nejtěžší. Přiznat se Šimonovi, to bude ta největší zkouška Gábininy křehké psychiky. 

Magda je stále posmutnělá a myšlenky ji přepadávají i v noci, a tak nemůže spát. Debatuje s profesorem Kalinou brzy ráno v kabinetu a ten se ji snaží povzbudit. Zanedlouho se rozletí dveře a do kabinetu vtrhne Irena Landová s hypotézou, že se k Magdě Mirek vlastně nehodil. S přítelem přišli na to, že jí Mirek není hoden a že potřebuje chlapa, o kterého se může opřít a který neuteče při prvním problému. Magda neunese smršť Ireniných obvinění vržených na Mirka a vychrlí na Irenu celou pravdu, že to je ona, kdo jejich vztah zničil. Irena se proto Magdy zeptá, proč tedy není s Prokopem, když ho celou tu dobu nosí v hlavě i v srdci. 

Na Magdu čeká veliké překvapení. U jejích dveří stojí Mirkova máma a veze vzorky svatebních koláčků. A ještě jednu novinku má pro Magdu nachystanou. Od Mirka ví, že se rozešli a nebudou se brát. Protože však maminky mají dar se do záležitostí svých dětí plést, i když o to nebyly požádány, rozhodla se proto Mirkova máma Magdu navštívit a zjistit, co se vlastně stalo a zda jejího syna stále miluje a chce se za něj provdat.

Magda se ke všemu přizná, a přesto najde u zatím nejdůležitější ženy v Mirkově životě pochopení. Tato žena to přirozeně nenechá jen tak být a pokusí se přimět Mirka, aby dal Magdě šanci na vysvětlení. 

Zdroj článku:
  • Autorský text