Z majora Hermana z Ulice se ženám budou podlamovat kolena. Co krásného udělá?

Z majora Hermana z Ulice se ženám budou podlamovat kolena. Co krásného udělá?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jirka Herman nepatří k těm mužům, kteří by sváděli ženy na potkání. Naopak vystupuje jako nepřístupný a protivný chlap. Když se však jednou zamiluje, je ochoten své ženě snést modré z nebe. Kousek takového nebe snese ve 4268. dílu milované Gábině přímo v nemocnici.

Tentokrát naposledy. Karla souhlasila, že se ještě jednou sejde s Jakubem Štěpánkem, aby si mohli dát sbohem v dobrém. A že Štěpánek umí mluvit a přesvědčit lidi o jeho upřímných citech a čistých úmyslech, to se mu musí nechat. Však taky Karla dobře dělá, že si s ním dá schůzku v krámku, kde nemají šanci se k sobě přiblížit. I tak Karlu stojí velké přemáhání s Jakubem skončit.

Řeknou si pár slov, větší část dialogu však patří právě Štěpánkovi. Poté se rozloučí. Definitivně. Jenže večer přijde Karle další zpráva od Jakuba, ve které jí posílá odkaz na jednu zamilovanou báseň. Karla se chvíli zdráhá, ale nakonec, snad ze zvědavosti, si verše přečte. Už už chce Jakubovi odepisovat, ale naštěstí se včas vzpamatuje. Zato Štěpánek doma trpí a trápí se. Nebo je snad naštvaný, že si Karla dovolila ho opustit a přemýšlí, jak se jí pomstít?

Lumír chce spojit příjemné s užitečným. Plánuje oslavu pro Vendulu a Mária a kde jinde ji uspořádat než u Kateřiny v hospodě. Chce využít momentu, kdy všichni odcházejí domů, aby mohl alespoň na krátký okamžik zůstat s Kateřinou sám a vyslovit se.

Všichni, ovšem až na Vilmu, která trvá na tom, aby šel s ní. Na Lumírovi je více než zřejmé, že se mu domů s mámou nechce, ale Kateřina ho nakonec přesvědčí. Šťastná z jeho obchodu však také není. Lumír by měl možná hodit za hlavu všechny plány a intriky a přiznat se Kateřině přímo. Vždyť na to Kateřina čeká. 

Gábina se po operaci cítí lépe a vítá jednu návštěvu za druhou. Rodiče, Veronika, všichni jsou rádi, že ji vidí. Jedna návštěva ji však vidí úplně nejradši a Gábina ji nejsrdečněji vítá. Je to samozřejmě Jirka Herman, který jí přinese krabici s dobrotami, ale to nejsladší jí dá tak kouzelně a s takovou něžností, že se Gábině i Veronice, která je tomu okamžiku přítomna, podlamují kolena. Asi je tu velká láska, zdá se. Jen jeden člověk jim chce lásku zkazit. Mastný se chystá podat stížnost na Hermana na Generální inspekci bezpečnostních sborů. A chce k tomu použít video vlastního vnuka. Ten Mastný je skutečně neponaučitelný.  

Zdroj článku:
  • Autorský text