Ulice: Luděk poletí vzduchem z Blančina bytu. Na svědomí ho bude mít Evžen

Ulice: Luděk poletí vzduchem z Blančina bytu. Na svědomí ho bude mít Evžen
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Spravedlnosti nakonec nikdo neujde a Luděk by si svůj trest již rozhodně zasloužil. Paradoxně si pro něj ve 4266. dílu přijde sám do Blančina bytu, kde na něj číhá Evžen, který se tak dozví pravdu, kterou mu Blanka dlouho tajila.

Blanka si užila příjemný víkend s Veronikou a je na čase vrátit se zpět domů, do bytu, kde zatím Evžen pokročil s rekonstrukcí koupelny. Společně posnídají, když jim páteční večeře nevyšla. Jejich vztah se rýsuje směrem, kterým se ubíral, když se tenkrát seznámili a začali spolu žít. Nečekají je však jen hezké chvilky naplněné příjemnými hovory, klidem a úsměvy. Kola osudu se rozjedou na plné obrátky a jejich strůjcem bude sám Luděk, který přijde Evženovi přímo do rány.

Vztah dvou vyvrhelů, Vandy a Luďka, začíná mít trhliny. Zatímco Luděk je po všech směrech distingovaný – nebo tak alespoň vystupuje, Vanda je naivní duše, která nad svými činy nepřemýšlí. Mají však jednu velkou společnou křivdu a nenávist k Blance, která je sbližuje. Vanda je navíc slepě naprosto unešená Luďkem, a tak Luďkovi stačí jen Vandě zalichotit, koupit jí svůdné prádlo a už je zase ruka v rukávu. 

Magda najde ve své schránce obálku a v ní vložené klíče od Mirka. Žádný vzkaz či náznak rozloučení se. Magda však znovu přemýšlí, že by to mohlo být jinak, než to vypadá, a nepřestává doufat v Mirkův návrat. Otík se jí snaží otevřít oči, aby si přestala dělat plané naděje. Od Prokopa naopak obdrží další krabici útěchy se sušenkami. Magdu kontaktuje Mirkova máma a chce jí poslat svatební koláčky na ochutnávku. Jak s tím Magda naloží?

Luděk potká Marii a utahuje si z ní i z Blanky. Marie ztratí trpělivost a pohrozí mu, že jestli se přiblíží k Blance, kterou znásilnil, zatočí s ním. Luděk zuří a dojde si za Blankou pro vysvětlení. Chce jí předvést, jak podle něj vypadá takové znásilnění a v tu chvíli na něj nastoupí Evžen, který ho bez milosti a doslova vyhodí z bytu ven. Upozorní ho, ať nechá Blanku na pokoji, nebo si to s ním vyřídí jednou provždy. To bude pro Luďka nehorázná potupa, kterou si nenechá líbit. 

Zdroj článku:
  • Autorský text