Kouzelné oříšky a klíče pro Magdu z Ulice

Kouzelné oříšky a klíče pro Magdu z Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Doufat a věřit v Mirkův návrat Magda nepřestává. Každé zazvonění telefonu, každé zaklepání na dveře v ní vzbudí vzrušení a naději. Ve 4265. dílu na ni u dveří bytu bude čekat překvapení, které Magdě zvedne jinak velmi ponurou náladu.

Magda ráno při odchodu do školy zakopne o krabici s mašlí, ve které se skrývá dárek. Magdu potěší a nabyde dojmu, že musí být od Mirka. Jen ten přece ví, co má ráda, nikdo jiný. Nadšeně běží s dárkovou krabicí do kabinetu, aby se pochlubila Otíkovi. Záhy však zjistí, že Mirkovi nápad s dárkem nepatřil. A tak na ni znovu padne stesk. 

Evžen dá Adamovi klíče od domku, aby mu poskytl klidné útočiště pro studium. Adamovi to přijde vhod, protože u nich v bytě právě probíhá rekonstrukce a s tím spojený rámus. Jestlipak ale Evžen nemá ještě jiný úmysl než jen poskytnout Adamovi azyl. Adam přece není v bytě sám, zůstává tam ještě Blanka. 

Magda prožívá to, čemu se říká hluboký smutek a momentální prázdnota v srdci. Nejhorší pro ni je přijít domů, kde na ni nikdo nečeká a ten, koho čeká ona, se neobjevuje. Všude a ve všem však Mirka vidí. Magda utíká ke dveřím, když slyší zvonek v domnění, že je to Mirek. Za nimi však znovu stojí ustaraný Prokop. Magda ho tentokrát pozve dál a Prokopovi se dokonce povede ji trochu povzbudit. Obálka ve schránce, na kterou ji poté Prokop upozorní, když jdou společně dolů na chodbu, ji však srazí znovu na kolena. 

To, že Miloš Knobloch umí po vypité láhvi slivovice veršovat a skládat lechtivé básně, o tom se již leckdo mohl přesvědčit. Že se však s takovou vervou pustí i do pózování před objektivem fotoaparátu, a ještě náramně vyparáděný, to je i pro něj novinka. Vítek Klíma si rve vlasy, když slyší a vidí, jaké nápady z jeho společníka Knoblocha padají. Věřte však nebo ne, tentokrát mu Iva pomůže dát věci do pořádku za něj. Použije pro to tu nejsilnější zbraň. Jiná totiž na takový kalibr, jako je Knobloch, neplatí. 

Zdroj článku:
  • Autorský text