Jakou roli odmítl v seriálu My všichni školou povinní Tomáš Holý a kdo z dětských představitelů se stal jehovistou

Jakou roli odmítl v seriálu My všichni školou povinní Tomáš Holý a kdo z dětských představitelů se stal jehovistou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál „My všichni školou povinní“ (1984) televizní diváky pravidelně vrací do školních lavic a do rodin dětí, se kterými prožívají dětské příběhy i složité vztahy v rodinách. Ty jsou i po 36 letech od premiéry stále aktuální.

Zrzek Jirka Oliva

S úsměvem si zavzpomínáme na dětského hrdinu Jirku Olivu, zrzavého klučinu, kterému pro větší roztomilost ještě na hlavě dělali kudrlinky. Kluk svým odzbrojujícím úsměvem málem přivedl do hrobu svou učitelku. Představitel role Milan Šimáček v seriálu sice šel do první třídy, ale ve skutečnosti mu bylo 11 let a bláznivě se zamiloval do jedné z mladých hereček, šestnáctileté Jany Janatové. Bavil tím celý štáb. Milan si zahrál ještě v Chobotnicích z II. patra. Poté, co mu u přijímacích zkoušek na konzervatoř bylo řečeno, že pro jeho malou postavu nejsou žádné role a ani s talentem na tom není dobře, vyučil se automechanikem a v životě si vyzkoušel i vést potravinovou prodejnu spolu se svou matkou. Nakonec se uplatnil jako správce počítačových sítí. Má čtyři děti a miluje adrenalinové sporty.

Starší Jirkův bratr

Roli jeho staršího bratra Luboše si měl zahrát Tomáš Holý. Ten už ale o herectví nejevil zájem. Jak dospíval, vadila mu popularita a ztráta soukromí. Na jeho místo nastoupil Zbyněk Honzík. Bylo mu tehdy 17 let. Ani Zbyněk v herectví nepokračoval. Párkrát se ještě objevil v malých rolích a potom pracoval jako asistent režie. Nakonec se vrhl na podnikání.

Barča

Prostořeká Michaela Kudláčková v roli Barči Hrdinové měla v době natáčení 16 let. I přesto, že v hraní pokračovala a o herecké příležitosti neměla nouzi, ani ona neprokázala podle umělecké komise talent pro studium herectví. To herečku hodně ranilo a od profese utekla. Stihla vychovat 4 dcery a v současné době se živí jako vědma. Občas o ní je slyšet v souvislosti s finančními problémy. V roce 2017 po ní bylo vyhlášeno celostátní pátrání, protože zmizela. Nakonec ji našli kdesi v lesích zhroucenou.

Jitka

Představitelkou Jitky Povejšové byla studentka konzervatoře Jana Janatová. Ta má opravdu bohatý život. Od hraní utekla k baletu, který i vystudovala. Jeden čas byla sólistkou baletu, potom si zatančila ve skupině UNO. Byla také trenérkou sportovní gymnastiky a krasobruslení. Potom se vrhla na módu, má půjčovnu svatebních šatů, vede taneční kurzy a založila dětské divadlo. A u toho ještě stihla vychovat tři děti a pomáhat manželovi v podnikání. A navíc je aktivní jehovistkou!