To byly časy, když byl Roman Vojtek tvrdohlavým Karlem ze seriálu Vyprávěj

To byly časy, když byl Roman Vojtek tvrdohlavým Karlem ze seriálu Vyprávěj
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Výpravný seriál Vyprávěj se na obrazovky ČT vrací už docela pravidelně a stále se najde řada diváků, kteří si rádi připomenou ty časy, když děti četly knihy a dokázaly se nasnídat bez tabletu, kdy auto bylo luxus a lidé se seznamovali bez internetu.

Seriál Vyprávěj (2009 až 2013) také hodně pomohl v kariéře několika mladým hercům, ať už jde o Andreu Růžičkovou, Alžbětu Stankovou, Jaromíra Noska, Jakuba Prachaře nebo Hanu Vagnerovou. Hodně výraznou postavou byl Roman Vojtek, který si zahrál jednu z hlavních postav.

Vojtek se od té doby objevil v celé řadě filmů a seriálů, ale je také velice oblíbeným muzikálovým hercem, kde dokáže uplatnit svůj talent i vzdělání ze studií muzikálového herectví na JAMU.

Cestu ke slávě neměl úplně přímou a zkoušel to i jako soustružník, když se vyučil mechanikem obráběcích strojů.

Jak vtipně uvedl magazín Naše hvězdy, když dělal zkoušky na JAMU, ani nevěděl, co je muzikál. Dnes je přitom jednou z nejžádanějších muzikálových hvězd. Kromě hudebního nadání je i velice pohybově zdatný, za což mohou jeho neposedné geny, které jeho rodičům před lety pořádně zamotaly hlavu.

Byl tak hyperaktivní, že ho dokonce vyhodili ze školky, protože představoval rušivý element pro ostatní děti. Záchrana přišla pro rodiče až s první třídou, kdy nezbedného synka přihlásili do gymnastiky. A bylo po problému. Jak herec pro zmíněný časopis uvedl, gymnastika se mu hodí dodnes, kdy se věnuje tanci.

O tom, co bude v životě dělat, chvíli tápal. Vyučil se, ale dělnická profese v továrně ho nenadchla. Zkusil brigádu ve Španělsku, aby mohl popřemýšlet, co vlastně chce. Bavil ho tanec a zpěv, a tak se rozhodl, že zkusí JAMU. V divadle už jednou byl a dovedl si představit tam chodit do práce!

Původně měl namířeno ke studiu činohry, ale když zjistil, co je muzikál, zamířil tam. Na přijímací zkoušky si připravil píseň z představení My Fair Lady, kterou obvykle zpívá žena a u komise tím trochu vzbudil zvědavost a dostal šanci v druhém kole.

Mohlo by se zdát, že je Roman bezstarostný floutek a životem proplouvá, protože je podle současných norem pohledný muž, ale i jeho potkaly smutné věci. Ve dvanácti letech zjistil, že je jeho máma nemocná. Za čtyři roky zemřela na rakovinu. Otec se z toho zhroutil, a nakonec skončil v invalidním důchodu. Na druhý infarkt zemřel. Z rodiny mu zůstala jen sestra a ta se odstěhovala do Bolívie.

Na venek sice působil jako bezstarostný mladý muž, ale nebylo to tak ve skutečnosti. Naštěstí dobře vypadal a pro přízeň žen se tak moc snažit nemusel.

Jeho kouzlu neodolala třeba Daniela Šinkorová, kterou si všichni určitě zapamatovali v úplně první sérii Ordinace v růžové zahradě, která ji vystřelila v popularitě tak vysoko, že se toho až zalekla a našla si důvody, proč seriál opustit.

Vojtek se také díky bulváru zapsal do podvědomí lidí jako ten, kdo opustil těhotnou manželku a novináři měli žně. Ač to vypadalo, že herec prožívá nejlepší období svého života, zářil v seriálu Vyprávěj, měl role v muzikálech, hrál v Ulici, v reklamách, doma to tak veselé nebylo.

V roce 2015 si zabalil kufry a odstěhoval se od manželky Terezy, se kterou byl od roku 2009. Měsíce média přetřásala, že opustil dceru a ženu před porodem a byl to on, kdo chtěl druhého potomka a doufal, že dalším dítětem slepí vztah, který nebyl moc funkční.  Ani narození syna Vojtka nedonutilo vrátit se k rodinnému krbu. Necítil se šťastný!

Tereza Vojtková a Roman Vojtek v období, kdy byli manželé, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Nakonec našel štěstí u kolegyně Petry Vraspírové, se kterou se seznámil ještě v době, kdy byl ženatý. Druhé manželství prezentoval tak, že si novou partnerku našel až po rozvodu. V druhém vztahu už má další dítě a jak to vypadá, zatím se cítí šťastný.

Tvrdohlavý Karel z Vyprávěj, který také sešel z cesty, se na obrazovkách objevuje pravidelně večer ve 20.10 na ČT1 v úterý a ve čtvrtek.

Zdroje článku: