Who is America: Vydejme se s Boratem do myšlení Američanů

Who is America: Vydejme se s Boratem do myšlení Američanů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Borat, Diktátor a trochu nedoceněný seriál Who is America? Sasha Baron Cohen satiru prostě umí. S geniálním provedením krátkých shotů žasneme nad tím, jako mohla být Amerika vůbec někdy great.

Sedm epizod po třiceti minutách, možná příliš málo a snesli bychom toho víc, nic se ale nemá přehánět. 

Od politických celebrit po prosté občany

V jednotlivých shotech se představuje Sasha Baron Cohen v přestrojení s různými lidmi politického, kulturního spektra, ale i s obyčejnými úředníky a tatínky, kteří pro své potomstvo chtějí to nejlepší, jako třeba naprosté omezení migrace z jihu a východu, chtějí ochránit své děti před homosexualitou a kdoví čím vším. To samé platí pro rozhovory s lidmi z politického dění, kteří prý chtějí to nejlepší pro svou zemi. To může být třeba zraň do každého pokojíčku. Cohen se snaží z rozhovorů a z akcí s těmito aktéry vyždímat maximum. To, že ono maximum je hodně daleko za hranou, mu samozřejmě nevadí.

Izraelský voják, miliardář, nebo rádoby vzdělanec

S různými lidmi se schází za různých příležitostí a také v různých převlecích. Můžeme si Cohena užít jako vojenského veterána který bude učit Američany jak se bránit při teroristickém útoku v jejich kanceláři, jak odhalit jižanské násilníky, nebo jako miliardáře Molada, bohatého dědu, který má všechno, a tak se rozhodl škádlit celebritky a systém obecně.

Nejpovedenější intro

To, kam celý seriál směřuje je jasné už z počátečního intra, kde si můžeme krátce poslechnout úryvky projevů prezidentů Kennedyho, nebo Reagana, aneb jak se Amerika dostala od diplomacie k Donaldu Trumpovi.

Všichni milovníci satiry, zvláště pak té politické zhlédnutím Who is America na HBO rozhodně neprohloupí.