Drama Život před sebou míří na Netflix, v hlavní roli Sophia Loren

Drama Život před sebou míří na Netflix, v hlavní roli Sophia Loren
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový film společnosti Netflix podle románu Romaina Garyho Život před námi. Premiéra nás čeká již 13. listopadu a vyhlídky na emotivní sociální drama jsou více než lákavé.

"Někdo tvrdí, že je vše napsané a nic se nedá změnit." Tak začíná trailer snímku Život před sebou. Jsou to slova malého černošského chlapce, dvanáctiletého Moma (Ibrahima Gueye), kterého najde na ulici Rosa (Sophia Loren). Je to postarší dáma, která se v onom italském pobřežním městě živí jako chůva. Má ovšem poměrně temnou a zajímavou historii, možná právě ona v ní vyvolala cit k dětem. Jde totiž o přeživší holokaustu. Nyní se stará o sirotky a děti prostitutek, se kterými kdysi sdílela ulice. Když k sobě přijme Mamo, jejich vzájemné soužití není jednoduché. On je typickým klukem ulice a jednoho dne se dopustí krádeže. Moma je nucen se své opatrovatelce omluvit, skrze vzájemnou nevraživost ale je oba čeká náročná cesta.

Ať už listopadové uvedené filmu přinese cokoli, za jednu věc mu vděčíme již nyní. Po jedenácti letech přivedl zpět na plátna Sophii Loren. Herečka sice žádnou pauzu nikdy oficiálně nevyhlásila, ale od muzikálu Nine v roce 2009 se objevila v jediné minisérii Můj dům je plný zrcadel a krátkometrážním Lidském hlasu. Tvrdí, že dlouho nemohla najít film, na kterém by opravdu chtěla pracovat. To zřejmě přišlo až s tímto snímkem. Je možné, že dala na intuici, která jí zinkasuje již třetí výhru Oscara. Pro roli je ideální, sama si v dětství prošla bombovými útoky a hrůzy druhé světové války tak zažila na vlastní kůži.

Pro Sophii Loren je to svým způsobem rodinný podnik, režie se ujal její syn Edoardo Ponti. Herečka tvrdí, že chce vždy pracovat jedině s ním. Je tvůrcem také Lidského hlasu a filmu Mezi cizinci. Pár sociálních dramat za sebou již má, tohle je ovšem jeho první projekt světového formátu. Premiéra nás čeká teprve 13. listopadu, již nyní ale Ponti láká na možnost, že by společně pracovali na dalších filmech.