Pelíšky: Jak dnes žijí a vypadají dětští herci, které jsme všichni milovali?

Pelíšky: Jak dnes žijí a vypadají dětští herci, které jsme všichni milovali?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdo by neměl rád Pelíšky? Česká komedie zůstává už přes 20 let klasikou, která ani na Vánoce nesmí chybět. Úspěch jí zaručily vtipné scény, nezapomenutelné hlášky, ale především skvělí herci. Podívejte se, jak dnes žijí mladí herci, které z filmu tak dobře známe.

Kristýna Nováková

Kristýna ztvárnila roli Jindřišky už v 16 letech. Nebyla to však její debutová role, před kamerou se poprvé objevila již o dva roky dříve, a to ve filmu Výchova dívek v Čechách (1997). Tam si jí vyhlédl právě režisér Jan Hřebejk a obsadil jí do jedné z hlavních rolí.

Dnes jí je 37 let a jako jedna z mála dětských herců se stále věnuje herectví. Dokonce vystudovala DAMU a několik let byla členkou divadelního souboru Bílá síť. Její poslední rolí je zatím policistka Naďa Hamplová v krimi seriálu Temný kraj (2017-2019) a určitě ji zase někde brzy zahlédneme.

Michael Beran

Michaelovým prvním filmem se staly právě Pelíšky. Tam si zahrál Michala, který byl beznadějně zamilovaný do Jindřišky. 

Herectví Michaela začalo bavit, a dokonce vystudoval brněnskou konzervatoř. Díky roli v Pelíškách navíc získal i značnou popularitu, ale ani přesto mu herecká kariéra tak úplně nevyšla. Ještě lépe mu to ale šlo za kamerou, a tak se z něj stal televizní produkční, který občas přijímá menší seriálové nebo filmové role. Vidět jste ho mohli například ve filmech Snowborďáci (2004), Ro(c)k Podvraťáků (2006) nebo Veterán (2020).

Sylvie Koblížková

Role malé Uzlinky byla již Sylviinou několikátou rolí. Se stoupající popularitou se však stáhla do ústraní a herectví se přestala věnovat. Jednu dobu si dokonce vydělávala jako barmanka. Poté se ještě objevila v několika divadelních představeních a nyní pracuje jako manažerka. Když ale dostane nabídku na menší roli v divadle či seriálu, ochotně ji přijme.

Ondřej Brousek

Nesmíme zapomenout ani na hezouna Eliena, který svým vzhledem zapůsobil i na Jindřišku. Před kamerou se herec Ondřej Brousek objevil už v roce 1997. Pelíšky se ale staly jeho první velkou rolí.

Dnes už je mu téměř 40 let a stejným šarmem už rozhodně neoplývá, zato se věnuje tomu, co ho baví. A to především hudbě - je členem kapely Monkey Business a také skládá filmovou a televizní hudbu. Občas se ale objeví i v nějaké menší roli. Naposledy to byla komedie Špunti na vodě (2017).

Marek Morvai-Javorský

Slovenského herce z Bratislavy si Jan Hřebejk všiml v seriálu Kde padají hvězdy (1996), který režíroval. V Pelíškách ho obsadil do role malého Péti, syna herečky Evy Holubové.

Po Pelíškách se Marek herecké kariéře už přestal věnovat a dnes se živí jako fotograf.