ZOO: Připomeňte si, jak Viky prolila krev soudce

ZOO: Připomeňte si, jak Viky prolila krev soudce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V ZOO tekla krev. A na vině byla hlavní průšvihářka seriálu, a sice Viky. Zavzpomínejte s námi na to, kdo kvůli ní krvácel a na co byla krve zapotřebí?

Stupňující se těhotenství Viky Janečkové, která čekala dítě se svým zaměstnavatelem, soudcem Petrem Křížem, se začalo komplikovat. Chůva v očekávání se jednoho dne vzbudila s nepříjemnými bolestmi, a tak vyhledala lékařskou pomoc. Naštěstí měla po ruce svého kamaráda Marka, který jí zajistil doktora, který přijel až k ní domů a vyšetřil ji v posteli.

Bohužel však potřeboval lékař prověřit i stav dítěte, k čemuž potřeboval znát alespoň krevní skupinu nejen matky, ale také otce. Přestože Viky se nejprve zdráhala svoji krev na testování poskytnout, zdraví jejího budoucího potomka jí bylo přednější, a nakonec tedy souhlasila. Problém ovšem nastal u zjištění krevní skupiny otce, tedy Petra. Viky nicméně přislíbila, že informaci zjistí.

Když následně přišla ke Křížům domů, zkoušela nejprve drobnou lstí údaje o krvi zjisti přímo od Petra. Ten však očividně sám nevěděl, jakou skupinu má, a odkázal se na to, že má test někde doma mezi papíry.

O pomoc tak Víky poprosila hospodyni Ilonu, která ochotně přistoupila na plán Petrovu zdravotní dokumentaci najít a potřebné informace z ní vyčíst. I přes Iloniny snahy se jí však nepodařilo zjistit, kde Petr složku má, protože ten ji pravděpodobně v mezičase někam přemístil. Viky začala být bezradná. Ilona ji ale uklidnila, že má svůj plán.

Viky se tak nakonec podaří získat kýžený vzorek krve, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Když se Petr vrátil z práce domů na večeři, čekalo ho při usedání ke stolu poměrně bolestivé překvapení. Někdo totiž podle všeho nechal na židli zatoulaný připínáček, o který se soudce zranil – a došlo tak i na krev.

Zatímco se Jitka, která byla u večeře přítomná také, ujala starosti o Petrovo zranění, Ilonka se zmocnila inkriminovaného připínáčku, který na židli sama nastražila. Viky se tak nakonec podařilo získat kýžený vzorek Petrovy krve.

Připínáček byl zanesen na testy do nemocnice, kde lékař zjistil potřebné údaje. Vše tedy bylo zdánlivě v pořádku a incident s krví měl šťastný konec.

Celá situace však měla trochu hořký konec – byl to totiž další z řady důkazů o tom, že Viky už to s utajováním svého těhotenství nechala zajít zkrátka příliš daleko. Navíc se zdálo, že v udržení tohoto tajemství před Petrem neměla téměř žádné zábrany. A to je více než děsivé. Kdoví, s čím by ještě v budoucnu přišla, aby se případnému odhalení z jeho strany vyhnula?

Naneštěstí tlak okolí a samotný stav Viky nenechal moc dalšího prostoru pro kličkování a Viky musela s pravdou ven. Pravda prý osvobozuje. V případě Viky to tak bylo, ale její nadšení nesdílel soudce, který potřeboval nějaký čas na zpracování všech těch lží, které na něj Viky naložila.

A co nám přinese návrat Viky zpět do ZOO? Další lži nebo konečně více férového jednání? Necháme se překvapit.

Zdroj článku:
  • Autorský text