Erika Stárková ze seriálu Most!: Jak se staví k roli transsexuálky Dáši a co plánuje do budoucna?

Erika Stárková ze seriálu Most!: Jak se staví k roli transsexuálky Dáši a co plánuje do budoucna?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Divadelní a filmová herečka Erika Stárková, známá především pro svou roli v komediálním seriálu Most!, se nedávno stala maminkou. Jak vypadala její cesta ke slávě, co prozradila o miminku a jaké plány má do budoucna?

Herecké začátky v divadle a Četnických humoreskách

Erika věděla odjakživa, že se chce stát herečkou a zpěvačkou. Vystudovala proto brněnskou konzervatoř a poté herectví na JAMU. Už během studia působila v Divadle Radost nebo v Národním divadle v Brně. Nyní vystupuje například v Divadle pod Palmovkou nebo Činoherním studiu v Ústí nad Labem.

Před kamerou se poprvé objevila díky seriálu Četnické humoresky, kde si zahrála pár epizodních rolí. Po několika menších projektech už začaly přicházet i zajímavější role. Zahrála si například v pohádce Sedmero krkavců (2015), dramatickém a životopisném Tomanovi (2018) nebo novém Zátopkovi (2021), kde se objevila po boku švagra Václava Neužila, který ve filmu ztvárnil hlavní roli.

Nejvíce slávy jí však přinesl až komediální seriál Most!, který je považován za nekorektní a kontroverzní. Možná právě díky jeho neobyčejnosti si u diváků ale získal obrovský úspěch a obdiv. Fanoušci seriálu si tak začali více všímat i šikovných herců, především Eriky, která svou neobvyklou rolí transsexuálky Dáši upoutala velkou pozornost. Hlas Dáše propůjčil herec Jan Cina, což ještě zlepšilo výsledný efekt.

Herečka pro Český rozhlas Dvojka prozradila, že si seriálu opravdu váží, protože zobrazuje to, co se skutečně děje, i když se o tom často příliš nemluví. Také doufá, že svou rolí někomu pomůže a otevře tak téma transsexuality, které se stále bere jako velké tabu.

Čerstvě maminkou

Teprve v lednu se herečka stala poprvé maminkou. Těhotenství delší dobu tajila a ani po porodu toho o miminku moc prozradit nechtěla. Když se však dříve nevěnovala herectví, živila se jako profesionální chůva dětí cizinců, takže na své vlastní dítě se už delší dobu těšila. Tatínkem miminka je peruánský umělec Cesar Chunk, který dlouhodobě žije v Praze. Věnuje se hudbě a společně s Erikou vyrábí etno šperky a recykluje oblečení. Ani on o miminku ale více neprozradil.

„Nemám potřebu cokoliv dávat a říkat. Musíte pochopit, že až budu chtít dítě ukázat, tak to udělám. Je to pro mě intimní,“ vysvětlil umělec pro Život v Česku.cz. Měly bychom jim tedy dopřát soukromí a brzy se snad dozvíme více.

Plány do budoucna

Přestože o své dojmy a pocity se herečka zatím dělit nechce, je jisté, že se nyní hodlá věnovat pouze svému prvorozenému dítěti a na práci zatím nemá ani pomyšlení. Podle webu Žena Aktuálně už ukončila i své angažmá v divadle. Teď ji tedy pravděpodobně delší dobu nikde nezahlédneme. I tak si ale znovu můžete pustit úspěšný Most! nebo se podívat na detektivní seriál Dvojka na zabití, ve kterém hraje vedlejší roli.

 

Zdroje: