Četnické humoresky: Upejpavá Klaudie má dnes tři děti a každému dopřála jiného otce

Četnické humoresky: Upejpavá Klaudie má dnes tři děti a každému dopřála jiného otce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V původní verzi seriálu měla být role Klaudie pouze epizodní a měla ji už jedna česká herečka. Když se rozhodlo, že úspěšný seriál bude po první sérii pokračovat, všechno bylo jinak.

Režisér Antonín Moskalyk se rozhodl, že postava dostane mnohem více prostoru a také si pro představitelku Klaudie chtěl vybrat herečku, která by neměla problém s ruštinou. Neponechával výběr náhodě, protože Klaudie měla dostat v pokračování poměrně velký prostor. Pro roli si představoval neokoukanou tvář. Především mu šlo o to, aby Klaudie na první pohled vypadala jako potomek ze šlechtického rodu. Měla působit křehce, ale zároveň hrdě, s dobrým vychováním a přirozeným ostychem z prostředí a situace, ve které se ocitne. 

Napadlo ho, že by mohl obsadit opravdovou cizinku a obrátil se na svého přítele Olega Tabakova. Ten působil jako režisér a vedl jednu z prestižních ruských divadelních škol. Vysvětlil příteli, koho hledá, a ten mu doporučil dvě své žákyně. Moskalyk dostal fotografie a hned věděl, že Olga Krasko je pro roli dcery Karla Arazima ta pravá.

Olga byla ostýchavá hlavně proto, že nevěděla, jak se při natáčení bude domlouvat. Nakonec většina starších herců oprášila školní ruštinu a komunikace šla jako po másle. Olga neponechala nic náhodě a pilně češtinu studovala.

Olga Krasko už v listopadu oslavila čtyřicátiny, ale vypadá stále velmi mladistvě. Herečka po studiu debutovala na scéně Moskevského uměleckého divadla A. P. Čechova. V roce 2005 natočila jako jediná žena v hlavní roli film Turecký gambit o rusko-turecké válce a za roli sklidila celou řadu prestižních ocenění.

Ruský tisk o ní nepíše v souvislosti s její profesí, ale řeší její soukromý život. Olga v průběhu let měla několik vážných vztahů a porodila tři děti. Nikdy ale nezveřejnila jména otců. Ruský bulvár tak popustil uzdu fantazii a zveřejňoval zaručené informace o milostném životě herečky. Ta v jednom starším rozhovoru pro sobesednik.ru uvedla, že její děti mají různé otce a nemá v plánu své soukromé záležitosti zveřejňovat.

 

Zdroj: