Seriálové a filmové postavy, které změnily módní styl diváků po celém světě

Seriálové a filmové postavy, které změnily módní styl diváků po celém světě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Historie je plná žen, které nebyly modelkami ani módními návrhářkami, a přesto je tisíce žen napodobovalo ve stylu oblékání. Snad kromě 90. let, kdy světu módy vládly topmodelky Cindy Crawford, Claudia Schiffer a Naomi Cambel, to byly právě herečky nebo zpěvačky, které ovlivnily styl v módním světě.

Carrie Bredshaw

Když vtrhl na naše televizní obrazovky seriál Sex ve městě, jeho oblíbenost se nedala zpochybnit. Spolu s příběhy čtyř naprosto odlišných žen, které i přesto udržovaly dlouhodobý přátelský vztah, nás bavila i móda, kterou především Carrie Bredshaw, trochu praštěná žena z New Yorku, v seriálu prezentovala.

O Sarah Jessice Parker, která dala postavě tvář, je nutné dodat, že i ty nejbizardnější modely nosila s hrdostí. Módou své seriálové postavy ovlivnila v oblékání generace žen. Ukázala, že není módním zločinem kombinovat značkové a levné oděvy nebo originálně vrstvit oblečení. Přinesla ženám do šatníků hravost v podobě vintage šatů s nejmodernějšími kabelkami luxusních značek. Její až neuvěřitelné boty ženám zuly mokasíny a tenisky a vrátily je k elegantnímu ženskému stylu, který sice není extra pohodlný, ale je určitě zatraceně sexy.

Rachel Green

Další módní ikonou se určitě stala Rachel ze seriálu Přátelé. Jako ostříž sledovaly divačky každý model oblečení, který herečka Jennifer Aniston vynesla. Především košile, topy, džíny s vysokým pasem v kombinaci s klasickým bílým tričkem a samozřejmě elegantnější modely jako kalhotové kostýmy, pláště, ikonické roláky a midi sukně se staly součástí šatníků mnoha mladých žen.

Ralph Lauren dokonce k 25. výročí značky vytvořil kolekci inspirovanou Rachel Green.

Andy Anderson

Přestože filmy nemají tolik času, aby prezentovaly módní trendy, některým se to podařilo. Ve filmu Jak ztratit kluka v deseti dnech se to rozhodně blonďaté Andy, kterou ztvárnila Kate Hudson, povedlo. Její pastelově žluté hedvábné šaty od návrhářky Diny Bar-el se staly jedněmi z nejkrásnějších šatů v historii kinematografie.

Vivian Ward

Podobně zapůsobila pár let před Kate Hudson i Julii Roberts v pohádkové romantické komedii Pretty Woman. Stále trendy jsou všechny modely, které herečka ve filmu předvedla. Dokonce i bílá košile, kterou ukradla Richardovi Gereovi se stala módním hitem dámských šatníků. Krásná Vivian se ve filmu měnila divákům před očima a sní i její šatník. Nadčasové a legendární zůstávají její červené šaty ozdobené sadou rubínů.

Stella Bridge

Jednoduchý minimalistický styl předvedla Charlize Theron v roli Stelly v akčním filmu Loupež po italsku. Stella ukázala, jak elegantně může vypadat jednoduchý rolák s odkrytými rameny nebo klasické bílé či černé tričko a džíny. A opět se ukázala bílá košile v mužském stylu. Stella se držela v oblékání pravidla „méně je více“ a ukázala ženám, že jim to může slušet i v jednoduchých modelech za dobré ceny.