Seriál Polda se rozloučil s diváky stylově v kouzelné Barceloně

Seriál Polda se rozloučil s diváky stylově v kouzelné Barceloně
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
David Matásek nás bavil už od roku 2016 a postupně kvůli velkému zájmu diváků vzniklo šest sérií, kde vystřídal dva parťáky a zkusil si dát do pořádku i milostný život, který kvůli jeho kómatu vzal trochu neplánovaný směr.

David Matásek měl původně hrát v odlehčeném kriminálním seriálu patologa Mráze, ale nakonec roli přenechal Jiřímu Vyorálkovi a získal pro sebe roli Michala, poldy, co jí k obědu vlašák z papíru a žije v lesní chatce bez vody. V nedávné minulosti vyšlo najevo, že jeho mladá přítelkyně dostala šanci odjet na zahraniční stáž. On jí samozřejmě nechtěl v její kariéře nijak omezovat. Sám už pochopil, jak čas rychle utíká – kdyby ji omezoval, zůstalo by to ve vztahu navždy.

ve Španělsku
ve Španělsku | Zdroj: FTV Prima

Michal byl postavený před velké rozhodnutí, zda má zůstat u policie a zkusit udržet vztah na dálku, nebo odjet za svou láskou. On, stejně jako jeho přítelkyně Tereza, jsou praktičtí a akční lidé a romantický vztah na dálku jim moc nevyhovoval.

Poslední díl seriálu Polda zavede hlavní hrdiny do Barcelony

Ve Španělsku se odehrálo úplně poslední natáčení šesté série seriálu Polda. Scénář předepisoval Kalifornii, ale hlavní hrdinové nakonec skončili v Barceloně.

Ani v nejnádhernějším snu jsem nečekala, že tohle natáčení Poldy ukončíme v Barceloně. V produkci mě strašili s tím, že mají malinko problém s natáčením a že budeme muset odjet,

vzpomíná si hlavní hrdinka Barbora Bezáková coby Tereza.

Řekla jsem, že do toho půjdu, i když se to mělo původně natáčet v Praze. Měla jsem už jinou práci v divadle, takže bylo velmi náročné pro nás s Davidem všechno skloubit a najít společný termín,

popisuje složitosti natáčení v zahraničí herečka.

Nakonec se vše podařilo a seriálová dvojka odletěla.

Bylo to náročné v tom, že jsme často technicky čekali na západy a východy slunce. Je to opravdu jen krátký časový úsek, museli jsme vstávat brzo, ale co se týká atmosféry, party… Bylo to skvělé. Jezdili jsme autem, natáčeli a viděli celou Barcelonu. Dokonce jsme se snažili natočit barovou scénu Terezy a Michala, jenže na ulici lidem vadilo, že tam točíme a trochu hlučíme. Přitom jsme nic reálně nedělali, ale lidi na nás z okna křičeli,

vzpomíná Barbora s úsměvem a dušuje se, že žádná párty určitě neprobíhala.

Oni opravu ctí siestu a nechtěli během ní poslouchat – Akce a Stop! Takže to bylo zajímavé,

směje se seriálová Tereza, která si na Davida Matáska nemůže stěžovat.

David je skvělý, kolegiální a nikdy jsem se s ním necítila před kamerou špatně. Když jsme točili nějaké milostné a postelové scény, byl David maximální profesionál. Nasmáli jsme se a cítila jsem se fakt dobře.

Přestože jsme se s trochu svérázným poldou loučili už několikrát, tentokrát už to vypadá, že jde opravdu o poslední sérii. I přes kritiku některých diváků, kteří upřednostňují trochu reálnější kriminální případy, které vznikají na základě skutečných zločinů, si tento dlouhý krimi příběh, který vsadil spíše na vztahy než na zločiny, své divácké publikum našel. Březnové epizody dokázaly přilákat k obrazovkám pravidelně milion diváků.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • Autorský text