Specialisté: Příliš osobní případ čeká na majora Strouhala a nováček Petr Hájek musí předvést, co v něm je

Specialisté: Příliš osobní případ čeká na majora Strouhala a nováček Petr Hájek musí předvést, co v něm je
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Premiérový díl s názvem Pro Lídu je právě ten případ, na jehož vyřešení může kapitán Petr Hájek (Vojtěch Vodochodský) udělat první dobrý dojem. Na druhou stranu, když něco pokazí, už se to s ním potáhne.

Hájek má sice jako milovník rychlých aut rád ostré starty, tentokrát by ale asi raději začínal poněkud pomalejším tempem a vše si promyslel. To mu však není dopřáno, pátrání po pachateli totiž nesnese odklad, neboť ve vzduchu visí reálná hrozba vůči několika dalším lidem.

Vodochodský, Rázlová
Vodochodský, Rázlová | Zdroj: FTV Prima

Nástup na nové místo je pro nováčka Hájka pravý „křest ohněm“

Je to první pracovní den kapitána Petra Hájka (Vojtěch Vodochodský) v týmu Specialistů a začíná hezky zostra. Major Strouhal (Martin Dejdar) si ho vezme na pomoc k případu, který mu dává obzvlášť zabrat.

Zrovna jeho soused Richard Vlček (Marian Roden), který mu večer předtím u sklenky vína nabídl tykání, totiž podnikne jakousi ozbrojenou vendetu. Přišel o manželku, která zemřela na rakovinu, a velmi těžce to nese. Jeho žena Lída byla jeho jedinou a velkou láskou. Co Strouhala obzvlášť znepokojuje, je fakt, že Richard teprve před několika dny sepsal závěť. Počítá jeho truchlící soused s tím, že on sám tento den nepřežije?

Specialisté případ vyřeší, ale majoru Strouhalovi přesto zůstane na jazyku trpká pachuť. Sladký den je to ale pro babičku Petra Hájka (Regina Rázlová), která z celého srdce miluje záhady a detektivky. Pevně věří, že ji díky přestupu ke Specialistům bude její vnouček zásobovat informacemi o všech případech, s nimiž se v nové práci potká. Kybernetická kriminalita pro ni totiž neměla to pravé kouzlo. Vraždy, to je ovšem úplně něco jiného. Babička dokonce cítí, že svou moudrostí a zkušenostmi může svému vnukovy radit a pomáhat. Ale ocení to vůbec?

Moc se mi líbí spontánnost a bezprostřednost mojí postavy, čemu ale osobně vůbec nerozumím, to jsou auta. Jako kapitán Petr Hájek mám totiž sportovní auto v manuálu a já v civilu řídím auto s automatickou převodovkou, takže jsem při natáčení zažil za volantem místy horké chvilky, 

popsal se smíchem Vojtěch Vodochodský své první zkušenosti s rolí mladého policisty.

Premiérový díl je ve vysílání v pondělí 8. dubna.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text