Letošní vánoční nadílka z Netflixu IV

Letošní vánoční nadílka z Netflixu IV
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kapr už plave ve vaně, dárky se nedočkavě chvějí očekáváním, až se dostanou zítra pod stromeček a alespoň někde je pořádná sněhová peřina. Blíží se Vánoce. Dnešní den můžete děti zabavit rovnou dvěma filmy s vánoční atmosférou. Vánoční kronika a Vánoční kronika 2 jsou v nabídce s českým dabingem.

Vánoční kronika

Film z roku 2018 si u diváků mezi vánočními filmy na ČSFD vysloužil hodnocení přes 70 % a vesměs překvapil. Určitě je to i zásluhou hereckého obsazení. Santu si zahrál sedmdesátník Kurt Russel, který už se před kamerou v mnoha nových projektech nevyskytuje. Kdo viděl komedii Přes palubu nebo akčňák Tequila Sunrise, není překvapený tím, jak dobře se s ikonickou a trochu kýčovitou hlavní postavou amerických Vánoc vypořádal.

Ve filmu narazíte také na Kimberly Williams-Paisley. Pokud je vám její tvář povědomá, možná si ji vybavíte v jejím prvním filmu Hlava rodiny se Stevem Martinem, kde hrála sotva dospělou dceru. Kimberly nám dospěla a tady si zahrála matku, která po tragické smrti manžela zůstala s dětmi sama. Ty si zahrály Judah Lewis (dnes 20letý) a Darby Camp (dnes 14letá).

Komedie se bude líbit i dospělým, kteří ještě nezapomněli, jaké to je být dítětem. Přestože dostanete naservírováno spoustu klišé, Santa je příjemný a jeho záliba v sušenkách legrační. Děti, které musely zůstat doma bez dozoru, zjistí, že právě dorazil Santa. A nenapadne je nic lepšího, než si vzít jeho kouzelné sáně. Hurá, dobrodružství může začít!

Vánoční kronika 2

Hrdinové příběhu se před kamery vrátili v roce 2020. Osazenstvo zůstalo téměř beze změn. Vrací se i postava „paní Clausové“, která dostane větší prostor než v prvním filmu. Zahrála si ji partnerka Kurta Russela Goldie Hawn. Největší hollywoodská odpůrkyně podprsenek už je léta na odpočinku, a tak je to jedna z mála příležitostí ji ještě vidět v akci.

V pokračování děti povyrostly a je jim o 2 roky více. Z Kate (Darby Camp) je cynická 13letá slečna, která je otrávená, že musí Vánoce trávit v Cancunu s bratrem (Judah Lewis), s matkou a jejím novým přítelem, který má navíc syna Jacka. Chce se vrátit domů. Nakonec se ale všechno semele jinak a potkává se se starým známým Santou a tentokrát s Jackem zažijí další netradiční dobrodružství.

Filmy plné magie a pohádkových stvoření jsou rozhodně tou lepší součástí americké vánoční nadílky, která se na nás hrne ze všech stran. Mohou pobavit i diváky, kteří by se nikdy nevzdali Ježíška.

 

Zdroj:

  • autorský článek