Krokodýl Dundee aneb jak se točí scény s divokými a nebezpečnými zvířaty

Krokodýl Dundee aneb jak se točí scény s divokými a nebezpečnými zvířaty
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběh vypráví o australském lovci krokodýlů, Miku Dundeemu, který se proslavil tím, že přežil útok krokodýla. To upoutalo newyorskou reportérku Sue Charlton. Proto se vydala do Austrálie najít Mika Dundeeho a napsat o něm článek.

Sue žádá, aby ji Mike vzal na místo, kde se nehoda stala. Stráví spolu několik dní o samotě a jejich vzájemné sympatie se začnou prohlubovat. Nakonec Sue Mika přemluví, aby s ní odjel kvůli článku do New Yorku. Jak se jejich vztah vyvine? Poradí si nezkrotný Dundee ve velkoměstě? Nechá se zastrašit rodinou a snoubencem krásné Sue?

Jak se točila slavná scéna s krokodýlem?

Ikonická scéna, kdy Sue v podání Lindy Kozlowski napadne krokodýl, měla být natočena se skutečným krokodýlem. To se ovšem moc nezamlouvalo pojišťovně a samozřejmě i hlavní hrdince, proto musel být použitý model, který stál 50 tisíc australských dolarů. Ovšem ani s modelem to nebyla sranda, tvůrci museli vybrat víc jak dvě tuny bahna z řeky kvůli hydraulickým zvedákům, které krokodýla vymrštily na břeh.

Sue a Dundee spolu skutečně tvořili pár

Linda Kozlowski uchvátila nejenom celý štáb, který si ji nakonec vybral do role Sue, ale také samotného Paula Hogana. Během natáčení spolu prožili nejednu vášnivou noc. Z těchto nocí se nakonec stalo manželství, které trvalo necelých 24 let. Rozvedli se kvůli rozdílům, mezi které patřil i jejich devatenáctiletý věkový rozdíl.

Buvola museli uspat

Jistě si pamatujete i scénu, kdy se Mike vydá napříč divokému buvolovi. Udělá ten svůj zázračný manévr s rukou a buvol lehne k zemi. Ve skutečnosti na zvíře musely být použity uspávací prostředky.