Zlatá maska: Jak tato show vypadá v jiných zemích?

Zlatá maska: Jak tato show vypadá v jiných zemích?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zlatá maska u nás odstartovala v neděli 6. září na Primě a na Slovensku na TV JOJ. Tato mezinárodní show je oblíbená i v dalších zemích, kde se z ní stala i nejvíce sledovaná televizní událost roku. Toto je Zlatá maska!

Zlatá maska neboli The Masked Singer, má původ v Jižní Koreji. Tam se tento pořad vysílá již několik let, jenže mezinárodní pozornost získal až roku 2018, když se v soutěži objevil americký herec Ryan Reynolds (Deadpool). Od té doby se masky zpestřily, show se zvětšila a prodala se do celého světa.

The Masked Singer (USA)

V Americe udělali z této show přepychovou a pracně vyrobenou událost. Masky už nejsou jen plastové zakrytí obličeje, jak tomu bylo v Koreji, ale celotělové, několika kilové kostýmy. Pravě zde se prominenti začali schovávat do přehnaně ohromných, ale kásných obleků jako například "Příšera", "Páv", "Liška" nebo "Bílý tygr". Do poroty se posadily známé osobnosti amerického showbyznysu, jako například zpěvák Robin Thicke (singl Blurred Lines), herečka Jenny McCarthy (Dva a půl chlapa), herec Ken Jeong (Hangover) a  zpěvačka Nicole Scherzinger (skupina Pussycat Dolls). 

Na to, jak je to relativně šílená show, nechyběla velká jména prominentních amerických hvězd. V první řadě ohromili Terry Bradshaw (hráč z NFL), představitelka Donny z Beverly Hills 90210 Tori Spelling, La Toya Jackson (zpěvačka) a vítěz T-Pain (rapper). Ve druhé řadě nás překvapili např. Ninja (Youtuber), Kelly Osbourne (zpěvačka), Patty La Belle (zpěvačka), Seal (zpěvák) a vítěz Wayne Brady (Jak jsem poznal vaši matku). Ve třetí řadě poprvé vyhrála žena. Poslední masku (Noční anděl) sundala Kandi Burruss, zpěvačka, herečka a podnikatelka.

The Masked Singer (Německo)

I když měla americká verze velký úspěch, v poměru s obyvateli měla německá verze tohoto pořadu ještě o něco vyšší sledovanost. Už v úplně první řadě si nasadili masku kultovní komici, mistrovští moderátoři a legendární herci. Vítězem první řady se stal jeden z nejlepších německých zpěváků Max Mutzke. Druhou řadu, jež se vysílala letos na jaře, vyhrál i u nás známý herec Tom Beck, kterého si můžete pamatovat ze seriálu Kobra 11. Třetí řada se bude vysílat (stejně jako české vydání) ještě letos na podzim.

The Masked Singer (Velká Británie)

Samozřejmě se tato show dostala i do Spojeného království. Tam se zatím vysílala pouze jedna řada na začátku tohoto roku. Nejznámější z účinkujících byl Cee-Lo Green, známý ze skupiny Gnarls Barkley. Vítězkou se stala královna včel, Nicola Roberts, zpěvačka z britské skupiny Girls Aloud.

The Masked Singer (Svět)

Zlatá maska bude v Česku a na Slovensku již 28. adaptací korejského úspěchu, od Austrálie přes Jižní Afriku, do Španělska a Ruska až po Mexiko a Argentini, všude se tato show chytla a patří mezi nejúspěšnější televizní pořady daných států. JSme sami zvědaví, jak tuto zábavnou show ocení čeští diváci.