Charlie Chaplin nepřestal fascinovat ani po smrti, když ukradli jeho ostatky

Charlie Chaplin nepřestal fascinovat ani po smrti, když ukradli jeho ostatky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Legenda mezi komiky, která v její době ležel svět u nohou. Kraloval němé éře a ve filmovém průmyslu jen těžko objevíme někoho geniálnějšího. Po smrti však nenašel klidu, jeho rodina se stala terčem vyděračů.

O vánočních svátcích si budeme připomínat 45. výročí úmrtí geniálního filmaře. Ke sklonku života pobýval Chaplin ve Švýcarsku. Jeho zdravotní stav se postupně zhoršoval, potřeboval neustálou péči a 25. prosince 1977 ve spánku prodělal mozkovou příhodu. Na její následky ve věku 88 let zemřel. Přál si pouze malý, anglikánský pohřeb. Rakev byla uložena na tamním hřbitově Corsier-sur-Vevey. 

1. března 1978 se brilantní komik navrátil s dalším kouskem, tentokrát však ne z jeho vůle. Rakev i s jeho ostatky záhadně zmizela z hrobu. Policie zahájila velmi rozsáhlé pátrání hned druhý den. Předpokládáte, že to byl zvrácený krok fanatických fanoušků? Pak jste na omylu. Zločin měli na svědomí dva imigranti, čtyřiadvacetiletý polský mechanik Roman Wardas a jeho teprve osmnáctiletý kolega Gančo Ganeva, původem z Bulharska. Společně se zmocnili těla a po pozůstalé rodině za navrácení požadovali částku 400 000 liber. Vdova Oona si najala právníka, a přestože celý incident byl při nejmenším bizarní, vyjednávali se zloději a výkupné se jim podařilo snížit na 250 000 liber. To už ale policie odposlouchávala na 200 telefonních budek v okolí a po 11 týdnech od loupeže se jim v jedné z nich podařilo Wardase zatknout. 

Jak se říká, pod svícnem je největší tma. Dvojice rakev ukryla do nedalekého kukuřičného pole, a tak se Chaplin zase brzy vrátil na místo věčného odpočinku. I Wardes vyfasoval nějaký ten čas na odpočinek, a to ve výši čtyř a půl roku vězení. Spolupachatel Ganeva vyšel pouze s rok a půl trvajícím podmíněným trestem. Vůči dalším podobným eskapádám se rodina pojistila betonovou deskou, pod kterou tentokrát nebožtíka uložila.