Oblíbený Netflix a tipy na filmy a seriály v týdnu od 20. do 26. prosince

Oblíbený Netflix a tipy na filmy a seriály v týdnu od 20. do 26. prosince
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je toho zase hodně, na co se příští týden můžete na Netflixu zaměřit. Přichází očekávané novinky a vrací se oblíbené tituly. Netflix je v tomto období velice akční a neustále plánuje celou řadu projektů, které jsou tvořeny přímo pro streamovací platformu.

22. 12. 2021

Emily v Paříži

Po úspěchu 1. série se Netflix vrhl na další řadu seriálu, ve kterém se vrací trochu potrhlá Američanka, která se kvůli práci ocitla v Paříži. V 1. sérii si musela zvyknout na nové město, práci a své francouzské kolegy, kteří jsou úplně jiní než lidé, na které byla Emily zvyklá ve své domovině. Francie je nepřivítala moc vlídně a ještě krátce po příjezdu do Paříže zjistila, že si její americký přítel rozmyslel přesun za ní do Evropy, takže přišla i o vztah. Vše ještě ztěžovala skutečnost, že Emily měla provést ve firmě, kvůli které přijela, změny. A to se samozřejmě moc nelíbilo novým kolegům. Jednoduché to neměla ani s jazykovou bariérou.

Zdánlivě bezstarostná mladá žena se však s nadhledem s překážkami poprala a nakonec si našla i spřízněnou duši.

V 2. sezóně je Emily už pevně zakotvená ve svém novém životě v Paříži. Přestává bloudit, chápe už místní zvyky a rozumí francouzsky. Jen na ty Francouze si pořád nějak nezvykla, nebo možná oni na ni. Ve vzduchu je ještě flirt se sympatickým sousedem, který byl prvním člověkem, se kterým se v novém městě sblížila a na obzoru je také nová známost, která se objeví na hodinách francouzštiny.

1. série je podle zpráv z Netflixu nejsledovanějším komediálním seriálem roku 2020. Producentka a hvězda seriálu Lily Collins si zopakuje svou roli Emily Cooper spolu s dalšími herci z první série (Philippine Leroy Beaulieu, Ashley Park, Lucas Bravo, Camille Razat, Samuel Arnold, Bruno Gouery, William Abadie, Kate Walsh). Druhá série má 10 30minutových epizod.

24. 12. 2021

Moře klidu

Jihokorejský mysteriózní sci-fi seriál vychází z krátkého filmu z roku 2014, který napsal Choi Hang-Yong, jenž se ujal i režie seriálu.

Během nebezpečné 24hodinové mise na Měsíci se vesmírní průzkumníci snaží získat vzorky z opuštěného výzkumného zařízení Balhae Base, ke kterému se váže řada tajemství. Jedním z průzkumníků je vědkyně, která pátrá po příčinách smrti své sestry.

Zatím je natočeno 8 50minutových dílů.

Greendland: Poslední úkryt

Americký katastrofický film z roku 2020 byl právě přidaný do nabídky. Na ČSFD má hodnocení 66 %.  

V režii Rica Romana Waugha podle scénáře Chrise Sparlinga vznikl film s oblíbeným Gerardem Butlerem a Morenou Baccarin. Film se bohužel dostal do světa v těžké době, takže bylo brzy rozhodnuto, že jde na stream. I přesto stihl vydělat přes padesát milionů. V současnosti se pracuje na volném pokračování Greenland: Migration se stejným hereckým obsazením.

John Garrity je stavební inženýr z Atlanty a se svou rodinou se chystá sledovat přelet komety. Nečekaně je úlomkem komety zasaženo kus Floridy a tím špatné zprávy nekončí. John s rodinou dostanou možnost schovat se před blížícím se vesmírným nebezpečím. Jenže kvůli diabetickému synovi jsou nakonec ze záchranného programu vyloučení. Celý film je tak o snaze rodiny zachránit se na vlastní pěst. To bude obnášet dalekou cestu do Grónska, kde je podzemní zařízení, které jim dává naději přežít globální katastrofu.

 

Zdroj:

www.netflix.com