Nejlepší dokumenty o přírodě na Netflixu: Zde se nejen poučíte, ale budete i fascinováni – 1. díl

Nejlepší dokumenty o přírodě na Netflixu: Zde se nejen poučíte, ale budete i fascinováni – 1. díl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příroda je krásná a naše planeta je tak velká, že pro normálního smrtelníka není možné vidět každý koutek světa na vlastní oči. Proto existují dokumenty, které nám Zemi a její obyvatele přibližují. Na Netflixu najdeme hned několik senzačních dokumentů pro večerní zhlédnutí pod teplou dekou.

Naše planeta (2019)

Aby producenti uvedli tuto osmidílnou sérii do života, strávili neuvěřitelných 3500 dní natáčením. Přitom se setkali s ochránci přírody po celém světě, aby zachytili, které oblasti Země jsou zdravé a prosperující, a které se naopak nejvíce potýkají s klimatickými změnami. Přírodopisný film ve velmi vysokém rozlišení si proto oprávněně odnesl domů ocenění Emmy.

Dokumentace ukazuje zvířata v jejich přirozeném prostředí, ať už je to oceán, sibiřská tundra nebo tropický deštný prales. Každá epizoda je samozřejmě vyprávěná Davidem Attenboroughem. Jeho uklidňující hlas nás provází příběhem o určitých oblastech Země. Jistě oceníte tvrdou práci, která byla vynaložena na výrobu tak krásného dokumentu, když zjistíte, že každá hotová minuta filmu pro producenty znamenala 10 dnů v terénu.

 

Země za noci (2020)

Pokud jste někdy přemýšleli, jaká stvoření číhají ve tmě, je tento dokument udělaný přímo pro vás. V dokumentu „Země v noci“ museli producenti a kameramani šplhat na hory, ponořit se do moří a mrznout v tundrách, aby zachytili zvířata, jež se správně probouzí až ve večerních hodinách, kdy zbytek světa tvrdě spí. Od oceánu přes džungli až po hory, tyto průkopnické záběry ukazují skrytou stránku nejkrásnějších krajin naší planety v noci.

 

Birders (2019)

Pokud milujete ptačí svět, rozhodně si na Netflixu nenechte ujít „Birders“. Tento přírodní dokument je celý o tom, jak ochránci přírody a pozorovatelé ptáků zasvětí svůj život těmto neuvěřitelným tvorům. Pozorovatelé ptáků zdůrazňují opeřence na obou stranách americko-mexické hranice a sdílejí své nápady na ochranu a zachování některých nejvzácnějších a nejkrásnějších ptačích druhů na světě.

 

Zdroje: