Elle Fanning stoupá v hereckém světě stále výš. Ve stopách sestry začala s herectvím již ve svých dvou letech

Elle Fanning stoupá v hereckém světě stále výš. Ve stopách sestry začala s herectvím již ve svých dvou letech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mladá a talentovaná Elle Fanning už má za sebou několik významných rolí, a to jí je pouhých 22 let. Herectví se začala věnovat už odmala a vydala se tak stejnou cestou jako její sestra. Jaké jsou její nejnovější role a co jste o ní možná nevěděli?

Herecké začátky

Její první role byla ve filmu Jmenuji se Sam (2001). Ve dvou letech ji nevybrali kvůli jejím hereckým schopnostem, ale spíše proto, že se jim hodila. Hrála totiž mladší verzi své starší sestry Dakoty, protože si byly velmi podobné. Tak to bylo i v seriálu Uneseni (2002). Její první nezávislou roli si však zahrála už v komedii Bláznivá školka (2003), natáčení si malá Elle prý náramně užívala. Poté následovaly role ve filmech jako Dveře v podlaze (2004), Déjà Vu (2006), Babel (2006) nebo Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008).

Nejvíce se ale proslavila dětskými rolemi v dobrodružném sci-fi Super 8 (2011), komediálním dramatu Koupili jsme ZOO (2011) a rodinném filmu Zloba - Královna černé magie (2014). Ve všech si zahrála jednu z hlavních rolí a lépe se tak dostala do podvědomí diváků.

Není jen dětskou hvězdou

Tím však její herecká kariéra neskončila, právě naopak. Elle stoupá stále výš. Nyní dostává více nabídek na dospělejší role. Mezi nimi byly např. role ve filmech Trumbo (2015), Pod rouškou noci (2016) nebo Oklamaný (2017). Její nejnovější role byly v romantických filmech Deštivý den v New Yorku (2019) a Všechny malé zázraky (2020). Elle za svou opravdu první ženskou roli považuje až roli Kateřiny Veliké v historickém seriálu Veliká (2020), který si můžete pustit na Hulu nebo HBO.

Na příští rok se připravuje nový válečný film The Nightingale, ve kterém by se měly objevit sestry Fanningovy společně. Máme se tedy na co těšit.

Co jste o Elle možná nevěděli?

  • Její celé jméno je Mary Elle Fanning, ale stejně jako její sestra používá jen své druhé jméno.
  • Kvůli jejímu jedinečnému stylu oblékání se jí ve škole spolužáci vysmívali. Teď její styl ale všichni obdivují.
  • Ráda jezdí na koni a dokonce jednoho vlastní.
  • Je oddanou fanynkou Marilyn Monroe a jednou za ni šla na Halloween.
  • Jejími nejoblíbenějšími herečkami jsou Jodie Foster a Meryl Streep.
  • Ráda kreslí a hraje fotbal.
  • Je stálou fanynkou animované postavičky Jahůdka, kterou měla ráda jako malá.
  • Kvůli koronavirové situaci bydlela v rodinném domě v San Fernando Valley se svou sestrou, jejich matkou a babičkou. K 22. narozeninám jí daly marcipánový dort s Jahůdkou, který ještě dozdobily malou rouškou. To byla trochu jiná oslava narozdíl od jejích 21. narozenin, které slavila v karaoke baru.