Kdo, jak a za kolik vyrábí úžasné kostýmy pro nový zábavný pořad Zlatá maska

Kdo, jak a za kolik vyrábí úžasné kostýmy pro nový zábavný pořad Zlatá maska
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Večery plné zpěvu, překvapení, show a skvělých výkonů. Talent a odvaha – dvě věci, které soutěžícím nesmí chybět! Díky hlasu a různým indiciím se budete snažit uhádnout, kdo se skrývá pod kostýmem. Budou vaše tipy stejné jako tipy detektivů?

Pořad byl už odvysílaný v několika zemích po celém světě. Úspěšný byl například v USA, ve Velké Británii, Bulharsku, Německu a Nizozemsku. Nyní se pořad televize Prima dostal k nám! Vysílat se měl během jara, ale kvůli koronaviru byla show odložená na podzim.

Moderátor a hádající detektivové – kdo se nám představí?                                           

V roli moderátora se objeví skvělý Martin Rausch, slovenský moderátor a hudební dramaturg. Možná vám ve jméně chybí ještě jedno slovíčko, dnes je známý jako Martin Pyco Rausch, přičemž Pyco je jeho umělecký pseudonym.

V prvním díle se můžeme těšit na detektivy Jakuba Prachaře, Libora Boučka, Michala Hudáka a detektivku Jiřinu Bohdalovou, kteří díky svému hlasování spolu s diváky budou určovat, která maska se nám ukáže.

Odhalovat se bude celkem 12 osobností, v prvním díle se můžeme těšit na 6 z nich.

Zajímavosti o maskách

O vymyšlení masek se zasloužila návrhářka Nóra Bujdosó. Dohromady se vyráběly zhruba 2 měsíce, na jednu masku měli 1 týden, ty složitější ale potřebovaly víc. Celková cena se vyšplhala na necelých 400 tisíc korun, z toho nejdražší je maska Robota, který má LED světla.

Nejtěžší maskou je Páv, který váží okolo 20 kilogramů, jenom na bedrech si soutěžící nese 15 kilo ve formě křídel.

V maskách se dalo vydržet pouhých 30 minut, jelikož v nich bylo strašné horko. Největší teplotu, a to 40 stupňů, naměřili u masky Ufona.

O všechny masky se starali kostyméři z Maďarska, kteří spolu s režisérem a dramaturgyní mohli jako jediní vědět, kdo se pod maskami ukývá.