Nudná móda v seriálu ZOO? Která postava se obléká nejlépe?

Nudná móda v seriálu ZOO? Která postava se obléká nejlépe?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál ZOO odstartoval svou první řadu v loňském roce. Ze seriálu se stal hit a získal si spousty diváků. Horší je to ale už s druhou řadou, kde si diváci začínají stěžovat na překombinované osudy.

Nejen dějové linky jsou zamotané, tvůrci seriálu se začínají ztrácet i v módních stylech jednotlivých postav. Některé postavy vypadají, jako by všechny své vstupy natočily v jednom oblečení, u jiných se zase zdá, že kompletně překopaly šatník. Dává vůbec móda seriálu smysl? A která postava se obléká nejlépe?

Viky je přesným příkladem toho, že v první sérii měla móda hlavních představitelů alespoň nějaký šmrnc. Viky nosila první díly velmi zajímavé outfity, netradiční kabáty a extravagantní doplňky. Její civilní móda hodně připomínala styl Lady X, ale jak Viky začala pracovat u soudce Kříže jako chůva, její styl se postupně kamsi vytratil.

Nejčastěji jsme tak Viky viděli v kalhotách a svetru nebo klasickém tričku. Poslední díly se ale její módní styl změnil natolik, že je to až zarážející. Zvláštní volná ponča, kardigany a jiné módní kreace, které k postavě Viky moc nesedí. Scenáristé měli samozřejmě těžký úkol, protože museli zakrýt rostoucí těhotenské bříško herečky Evy Burešové.

Dalším příkladem postavy utopené ve vlastním módním stylu je ředitelka Roklová. I pozorný divák seriálu by si stěží vzpomněl na moment, kdy neviděl paní ředitelku v hnědých kalhotách a hnědém svetříku s košilí pod ním.

Přitom herečka Veronika Freimanová, která ředitelku ztvárňuje, vypadá výborně. Nějaké slušivější outfity by jí jenom prospěly. Není důvod oblékat ředitelku do unylých svetříků. Jako skvělý příklad starší dámy v letech může posloužit babička Sidonie Novotná. Ta má svůj klasický, ale přesto neotřelý módní styl, kterého se drží, a přitom v každém díle překvapí, například zajímavým doplňkem nebo vzorem. Výborně to jde vidět i při jednání Sidonie s Marií, kdy jedna vypadá jako dáma a druhá jako šedá myš. 

Zaměstnanci ZOO nám bohužel nadílku módních outfitů nepředvádí. Všechny až na výjimky vídáme hlavně v zaměstnanecké uniformě, která není pro diváky nijak zajímavá, ale dává vzhledem k jejich práci smysl. Škoda, že i Anička, kterou poměrně často vídáme v civilním oblečení, taky žádnou zajímavou kombinací nezaujme. Svým stylem Anička překvapila, hlavně když vyrazila s Albertem na rande, spousta diváků ji nejspíš ani pořádně nepoznala, jak jí jiné, než zaměstnanecké oblečení slušelo. Pokud bude Anička chodit s ošetřovatelem Adamem, asi se lepších outfitů nedočkáme. Toho totiž vídáme výhradně ve vojenských kalhotách a černém tričku.

Módu nevytrhne ani mužské osazenstvo seriálu ZOO, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

A nakonec to nejlepší – Markéta Tomečková, ač je od začátku seriálu spíše zápornou postavou, její módní styl je opravdu zajímavý, často kombinuje různé kousky, nebojí se barev, ani výrazných střihů. Markéta je v seriálu ZOO asi nejlépe oblékanou postavou a i k její roli mladé advokátky se vybrané oblečení skvěle hodí. Samozřejmě i její (nyní už ex) partner Petr Kříž vypadá vždy skvěle a málokdy jej v seriálu vidíme jinak než v padnoucím saku a košili. 

Snad se móda postav seriálu ZOO posune a diváci uvidí zajímavé outfity jako v první sérii, kde nás svou extravagancí překvapovala odvážná Viky. Jelikož ale herečka Eva Burešová odchází na mateřskou dovolenou a seriál podle všeho opouští, můžeme jen doufat, že nebudeme vídat pouze přehlídku neforemných hnědých mikin a nudných svetříků. 

Zdroje článku: