Chalupáři: Některé příběhy se ani neměly dostat na veřejnost

Chalupáři: Některé příběhy se ani neměly dostat na veřejnost
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V jednom z nich figurovala známá a uznávaná herečka Jiřina Bohdalová. Ta si zahrála jednu z nejvýznamnějších rolí, paní Fuchsovou, která bydlela celoročně ve své chatě.

Přestože chata v reálu nebyla ve Višňové, ale v Cihelně u Skalky, filmovými triky to vypadalo, že zdatná chalupářka žije ve vesnici s ostatními. Na Jiřinu Bohdalovou byli všichni ve vesnici hodně zvědaví. Byla v té době už velmi slavná a díky řadě komediálních rolí byla ve velké oblibě. V té době byl jejím životním partnerem Radoslav Brzobohatý, ale pro toho se žádná role v seriálu nenašla.

Paní Fuchsová byla rozhodně velice výraznou osobou a na rozdíl od ostatních místních žen měla městský šmrnc. Však si na ní myslel jednu chvíli i Evžen Huml, a dokonce i Bohouš Císař. Oba ji považovali za dobrou partii. Paní Fuchsová nechyběla u žádné události, a proto natáčela v období pěti měsíců, co seriál vznikal, docela často.

Bohdalová a režisér Filip, zdroj: Ivan Minář / © Česká televize

Jiřina Bohdalová byla oblíbená mezi kolegy, protože nezkazila nikdy žádnou srandu a vtipálkům, jako byl Sovák nebo Menšík uměla být rovnocennou partnerkou. Oblíbili si ji i místní obyvatelé. Ti čekali namyšlenou hvězdu z Prahy, která za sebou měla moderování několika zábavných silvestrovských pořadů, hrála v populárních povídkových Bakalářích, propůjčila svůj hlas známým večerníčkovým postavám z cyklu Pohádky z mechu a kapradí a vytvořila řadu filmových rolí (Pěnička a Paraplíčko, Čtyři vraždy stačí drahoušku, Světáci). Bohdalová všechny překvapila, protože se vůbec jako hvězda nechovala. I když zrovna nevyhledávala kontakt s vesničany, když už k němu došlo, byla přátelská.

Ale jeden člověk na známou hereckou legendu nevzpomínal v dobrém. Byl to oficiální fotograf seriálu Ivan Minář, který se souhrou náhod ocitl v místě, kde být neměl.

V místní hospodě měli filmaři ze sálu udělanou místnost, kde byla maskérna i šatna. Všude tam bylo dost věcí, a tak si Jiřina Bohdalová nevšimla, že za kostýmy sedí někdo, kdo ji slyší. V místnosti byl také produkční Rouha, což byl podle svědectví fotografa velice slušný starší pán, který byl naprosto nekonfliktní. A Bohdalová získala dojem, že její honorář neodpovídá jejím kvalitám a do nebohého Rouhala se pustila. Minář doslova uvedl:

„Od té doby ji nemám rád, protože na toho hodného pána nastoupila jako pavlačová lehká holka, protože si myslela, že tam v tu chvíli nikdo není. Tam byly nějaké kostýmy a podobné věci, takže jsem tam byl stranou, tak to na něj rozbalila. Od té doby ji nemám rád, je příšerně posedlá penězi.“

I přes nespokojenost s penězi však Jiřina Bohdalová na natáčení vzpomíná ráda a patří k pravidelným divákům seriálu.

Zdroj článku:
  • kniha Legendární seriál Chalupáři - Příběh natáčení a osudy jeho hrdinů