Hana Kusnjerová, sympatická vedoucí Valerie ve Zlaté labuti, bojuje s panickou poruchou

Hana Kusnjerová, sympatická vedoucí Valerie ve Zlaté labuti, bojuje s panickou poruchou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečka Hana Kusnjerová, která v úspěšném dobovém seriálu Zlatá labuť ztvárňuje postavu vedoucí Valerie Horké, si při natáčení užívá hlavně tehdejší módu a kamarádskou atmosféru na place. V rozhovorech se zmínila nejen o tom, ale také i o psychických problémech, s nimiž zápolí.

Při natáčení Zlaté labutě si užívá přátelskou atmosféru

Hana Kusnjerová hraje v seriálu Zlatá labuť vedoucí oddělení módy, Valerii Horkou. Má na starosti všechny tamní pracovníky, kteří jsou v ústředním ději. Navenek se jeví jako velmi vyrovnaná, zorganizovaná osoba, jež má v životě jasno, uvedla v pořadu TV Nova její představitelka. Postupně se prý ale ukáže, že skrývá mnoho tajemství a že si prošla situacemi, které by do ní člověk neřekl. „Těším se, až se ty její jednotlivé životní události začnou v ději prolínat.“

V době, do níž je seriál zasazen, by herečka ale žít nechtěla. Netočí se koneckonců jen atraktivní scény z nablýskaného obchodního domu, nýbrž také začátek druhé světové války. To, co se děje na pozadí událostí, není něco, v čem by člověk toužil dobrovolně žít.

Samozřejmě je to zážitek ve smyslu té módy, ženskosti, akurátnosti a výchovy, gentlemanství… Jsem tady za to natáčení moc ráda, protože parta na place je skvělá. Jsme všichni kamarádi a kolegové, kteří se většinou znají i z jiných projektů nebo divadel. Takže atmosféra na place i mimo něj je fakt krásná.

Hana Kusnjerová jako Valerie Horká
Hana Kusnjerová jako Valerie Horká. | Zdroj: TV Nova

Představitelka ztřeštěné Lady trpí panickými atakami

Sami diváci mohou Hanu Kusnjerovou znát z mnoha dalších seriálů, např. Svatby v Benátkách, Všechny moje lásky, Rapl, Polda nebo Modrý kód. Především ji ale mají zapsanou jako potrhlou zdravotní sestřičku Ladu z Ordinace v růžové zahradě 2.

„V Ordinaci jsem s nějakými menšími pauzami už osm let a poslední roky jsem tam hlavně podávala desky,“ pronesla s úsměvem v nedávném rozhovoru pro Novinky.cz. „Když jsem šla na casting Zlaté labutě, napadlo mě, že bych se třeba mohla hodit jako prodavačka a zase něco podávat… Vůbec jsem v tu chvíli netušila, že to bude tak velký seriál.“

Hana Kusnjerová v roli sestřičky Lady
Hana Kusnjerová v roli sestřičky Lady. | Zdroj: TV Nova

V tomtéž rozhovoru se herečka podrobněji vyjádřila k panickým atakám, s nimiž se v poslední době potýká. Právě tento psychický problém se stal jedním ze současných ústředních témat v seriálu Ulice, kde s ním bojuje nejen postava Kristýny Volákové, ale i její představitelka Sára Korbelová. Podobně jako ona ani Hana Kusnjerová zpočátku netušila, co jí je. Ataky jí ale začaly výrazně zasahovat do života.

„Poslední dobou se panika spouští hlavně v závislosti na tom, v jakém stavu se zrovna nachází moje fyzická schránka,“ svěřila se. „Impulz přitom může být i velice malý. Na víc než rok jsem omezila společenský život, hraní divadla, některé dabingy. Bylo to opravdu nejnáročnější období v mém životě. Naučilo mě to se o sebe extrémně dobře starat. Použila jsem kromě psychoterapií všechny možné dostupné nástroje, jako je například čínská medicína, lázně, pravidelný režim, pobyt v přírodě, spánek, masáže, ale třeba i léčitel. Hodně mě podržela rodina…“

Ve chvíli, kdy přijde ataka, vůbec nepotřebuji zvláštní pozornost, jen potřebuji být někde, kde se cítím bezpečně, můžu si někam v tichosti lehnout, odpočinout si a nechat ataku odejít.

Zdroje článku: