Proč si Olivia Newton-John nemohla sednout aneb zajímavosti z natáčení známého amerického muzikálu Pomáda

Proč si Olivia Newton-John nemohla sednout aneb zajímavosti z natáčení známého amerického muzikálu Pomáda
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Písničky z tohoto nezapomenutelného muzikálu 70. let zná snad každý. Příběh Dannyho a Sandy si tehdy zamilovala mládež po celém světě, a i dnes si ho s láskou připomínáme. Zamysleli jste se ale někdy nad tím, jak náročné bylo pro herce natáčení? Podívejte se na zajímavosti, které vám nejspíš unikly.

Kolik peněz film vydělal?

Do kin na film zavítalo několik milionů diváků a vydělal tak pořádný balík.

S rozpočtem pouhých 6 milionů dolarů si muzikál vydělal téměř 400 milionů, což z něj dělá jeden z nejvýdělečnějších filmů všech dob.

Většina herců už byla na středoškoláky moc stará

Jak jste si možná všimli, řadě herců, kteří ve filmu hráli, už dávno nebylo okolo osmnácti let jako jejich filmovým postavám. John Travolta (Danny) byl jedním z nejmladších a v době natáčení mu bylo už 24 let. Olivii Newton-John (Sandy) už bylo 29 a Stockard Channing (Rizzo) dokonce 34. Jamie Donnelly (Jan) bylo 30 a kvůli filmu si dokonce musela obarvit vlasy z šedé na černou.

Kdo si měl původně zahrát Sandy a Dannyho?

Když scénárista Allan Carr dostal práva k filmu, pro roli Dannyho si prý představoval Elvise Presleyho. Dokonce mu role byla i nabídnuta, on ji ale odmítl.

Do role Sandy měla být ze začátku obsazena Carrie Fisher, Deborah Raffin nebo Susan Dey. Nakonec se ale rozhodli pro Olivii Newton-John, a to hlavně proto, že je přemlouval i sám John Travolta. Prý se mu líbil její zpěv a chtěl, aby po jeho boku stála právě ona. A nakonec se to podařilo.

Natáčení taneční soutěže bylo mnohem náročnější, než se zdá

Přestože scény z taneční soutěže vypadají zábavně, natáčení až tak lehké nebylo. Natáčelo se 14 dní, a to ve skutečné školní tělocvičně, kde teplota vystoupala k téměř 50 stupňům. Tančení v takovém horku tedy už nebyla žádná hračka a několik herců dokonce utrpělo tepelný šok.

Oliviiny černé legíny

Úzké černé legíny, které má Sandy na konci filmu na sobě byly tak těsné, že si v nich herečka ani nemohla sednout a při každém náročnějším pohybu jí na nich praskl zip. Prý musela dávat pozor, co jí a pije a týdenní natáčení v nich bylo naprosto nesnesitelné. Při natáčení pouťového finále navíc herci museli trpět teploty okolo 40 stupňů.

Těsné legíny společně s černou bundou ale Olivia Newton-John později vydražila za neuvěřitelných 440,5 tisíc dolarů, takže jí alespoň nějaké štěstí přinesly.