Příští týden ve Zlaté labuti: Kristýna má pocit, že je nedoceněná. Alena kvůli ní dostává padáka a vedoucí Horká napomenutí

Příští týden ve Zlaté labuti: Kristýna má pocit, že je nedoceněná. Alena kvůli ní dostává padáka a vedoucí Horká napomenutí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když přišla Kristýna do obchodního domu, byla to šedá myška. Jejího strachu si hned všiml ředitel Bouchner, a tak z ní udělal donašečku. V okamžiku, kdy do země vtrhli Němci a její otec se dal na jejich stranu, Kristýna se chopila své příležitosti a začala o sobě dávat vědět.

Ani její vedoucí v oddělení módy, Valerie Horká, s mladou prodavačkou nevychází. Kristýna ji v jednom kuse osočuje, že si na ni zasedla a dává jí podřadnou práci. Dokonce si šla stěžovat. Bouchner jí přece něco dluží – jen díky ní má ty nejlepší zprávy o tom, co se v obchodě děje. Je čas, aby i on udělal něco pro ni.

Kristýna, která viděla Alenu a Irenu ve výtahu, si vymyslela, že je Irena s Alenou opakovaně nespokojená, ale to nikomu nevadí, a tak je šikanovaná jen ona. Nakonec to zašlo tak daleko, že Bouchner si zavolal Horkou a vyčetl jí, že je neschopná vést oddělení a neměří všem děvčatům stejným metrem. Vzornou Kristýnu nedokáže docenit a Aleně toleruje drzé vystupování vůči spolumajitelce obchodu. Ředitel potom rozhodl, že má Alena výpověď.

Horká tak musela sympatické prodavačce tlumočit smutnou novinu, což Alenu úplně rozhodilo. Vedoucí jí alespoň slíbila to nejlepší doporučení, se kterým nebude mít problém si najít práci v jiném obchodě. Když se Alena svěřila Jakubovi, cítil to stejně jako ona. Jde o velkou nespravedlnost a ředitel jim musí vysvětlit, co to má znamenat.

Bouchner však neměl chuť věc dále rozebírat. Jednou se tak rozhodl a hotovo. Jenže měl smůlu, že se z výtahu vyřítila Irena, která neměla o ničem ani ponětí. Když se dozvěděla to, o co tu opravdu jde, Aleninu výpověď zrušila. Měla pro to jednoduché vysvětlení. Obchod investoval do prodavaček peníze, aby si je vychoval, a proto se nebudou kvůli malichernostem vyhazovat. A s tím nic nezmohl ani tvrdohlavý ředitel.

Eva a Alena
Eva a Alena. | Zdroj: TV Nova

Irena má však úplně jiné starosti a musí odrážet útok vlezlého Grubera. Ten na ni nakonec udeřil kvůli krádeži šperků, které se našly u ženy, jež se pokoušela přejít hranice s falešným pasem. Irena je dotlačena k večeři s Gruberem, kde si ji vychytralý Němec vychutná. Moc často se Ireně nestává, aby ji někdo dokázal ponížit. Jemu se to ale povedlo.

U večeře jasně vyslovil přání, že chce zajít s Irenou do nočního klubu v nedalekém hotelu. Irena se má snažit rozptýlit jeho pozornost, aby se jí přestal ptát, jak se dostaly kradené šperky z obchodu k prchající Tiché. Irena tak neměla moc na výběr a s návštěvou hotelu souhlasila. Gruber ale vycouval s tím, že jen zkoušel, co je ochotná ve svém zájmu udělat. A to zjistil. Irena nakonec zůstala u stolu jako opařená a sama.

Zdroj článku:
  • autorský text