Dnes v Ulici: Holky kuchařinky v akci a první krok k rozchodu Magdy a Prokopa

Dnes v Ulici: Holky kuchařinky v akci a první krok k rozchodu Magdy a Prokopa
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jirka chtěl svůj první Mezinárodní den dětí ve funkci starosty pojmout ve znamení zdravé stravy, ale dodavatel jídla ho nechal v bryndě. Ještěže máme v Ulici dvě schopné kuchařky: Vendulu a Martinu. U Magdy a Prokopa se zatím schyluje k rozchodu. On má totiž dojem, že je vždy všechno po jejím.

Jirkovy plány jdou ke dnu. Vendy s Martinou mu hodí záchranný kruh

Lexík je smutný, že kvůli zápalu plic nemůže na zábavnou událost v rámci Mezinárodního dne dětí. Navíc prošvihl výlet na Točník s partou drozdů, což ho mrzí možná ještě víc. Lumír ho ujistí, že až se zcela uzdraví, vynahradí mu to. Zvednout chlapci náladu se mu však příliš nezdaří.

Později se u nich doma staví Kateřina, aby Lexíka rozptýlila a pohlídala. V tutéž dobu dorazí i Vilma, která má pro vnuka jeho oblíbené jídlo. Nemůže ale dovnitř, proto nechá kastrůlky za dveřmi, skrze něž s Lexíkem a Kateřinou komunikuje.

Mezitím Jirka Hložánek panikaří, neboť mu na plánované akci pro děti vybouchl catering. Na poslední chvíli se mu nedaří zajistit žádnou firmu, ale Lumír přijde s nápadem oslovit Vendulu. Mohla by se spojit s Martinou a společnými silami by to určitě stihly k všeobecné spokojenosti. Jirka nejdřív váhá, přece jen Vendulu trochu zklamal tím, že jí tuhle práci nenabídl rovnou. Ale nemá moc na výběr, a tak tedy jí i Martině předestře svůj návrh. Omluví se, že je to narychlo, a zoufale škemrá, aby mu pomohly. Holky ho ve štychu nenechají. Rozhodnou se dát ještě dnes dohromady vhodné pokrmy, zítra ráno nakoupit suroviny a celý den pak vařit. To by bylo, aby to nezvládly!

Frustrovaný Prokop před Magdou prchá k tátovi

Prokop je po včerejšku pořád nabroušený a Magda při nejlepší vůli nedovede pochopit, co ho zase naštvalo. To, co jí včera pověděl, se jí hluboce dotklo. Co z toho ale Prokop myslel vážně a co vychrlil jen proto, že měl vztek? Magda se na to snaží přijít. Připraví dvě sklenky vína a navodí příjemnou atmosféru, aby její večerní rozhovor s přítelem proběhl v co možná největším klidu, ale když se Prokop objeví doma, vůbec její pokus neocení. Naopak si připadá, jako by se na něj připravila a každou chvíli hodlala udeřit s výčitkami.

Kvůli Magdě Prokop odmítl skvělou nabídku.
Kvůli Magdě Prokop odmítl skvělou nabídku. | Zdroj: TV Nova

Trvá docela dlouho, než se z něj Magdě podaří vypáčit, v čem je vlastně problém. Prokop ji prakticky obviní, že ho natlačila do situace, ve které se necítí dobře. Nic není tak, jak chce on. Je frustrovaný, protože nikdy nechtěl ani společné bydlení. Tím to všechno začalo, že se nechal dotlačit do něčeho, co mu bylo proti srsti. Pak si přál být ředitelem, ale ani to se mu nesplnilo. Chtěl vzít nabídku od Mirka, ale kvůli Magdě ji odmítl. Teď má zkrátka pocit, že Magda za všechno může a že už s ní nedokáže být v jedné místnosti, alespoň nyní ne. Proto si sbalí věci a hodlá odjet na nějaký čas k tátovi. Tam se uvidí, jestli mu Magda začne chybět… nebo jestli to bude první velký krok k rozchodu.

Zdroj článku:
  • Autorský text