Přesun z Ordinace do Ulice nebyl pro Martinu Randovou kvůli reakcím diváků jednoduchý

Přesun z Ordinace do Ulice nebyl pro Martinu Randovou kvůli reakcím diváků jednoduchý
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se řekne „Heluš z Ordinace“, většina diváků hned pozná, o kom je řeč, přestože dotyčná herečka už skoro tři roky účinkuje v Ulici. V Blízkých setkáních s Adélou Gondíkovou se Martina Randová rozpovídala nejen o přesunu mezi seriály, ale také o pořadu O 10 let mladší.

Každý si musí zvykat na změny, říká Martina Randová

Herečka Martina Randová se do povědomí diváků nesmazatelně zapsala coby svérázná Helga z Ordinace v růžové zahradě 2. Manželka neméně zábavného Bobana Švarce, jíž vlastně nikdo neřekl jinak než Heluš, přinesla do seriálu spoustu legrace. Kromě toho se také spíše jednorázově objevila v kriminálních seriálech Policajti z centra (2012), Případy 1. oddělení (2014) a Specialisté (2020).

Další poměrně zásadní roli jí potom přinesla až Ulice. Jak ale vlastně na přechod Martiny Randové z Ordinace do Ulice reagovali fanoušci? Byli smutní ze ztráty ztřeštěné Heluš, nebo byli naopak nadšení z toho, že si Lumír Nykl konečně našel novou lásku v podobě sympatické hospodské?

„Já si myslím, že to je trošičku tak, že jsou fanoušci Ordinace a jsou fanoušci Ulice. Takže kopou za ten svůj tým,“ svěřila se herečka v Blízkých setkáních. Z Ordinace odešla v době, kdy seriál na nějaký čas skončil. Ze začátku to tedy pro ni bylo bezproblémové, ale když se potom Ordinace začala vysílat na Voyo a diváci zjistili, že tam Martina Randová není, ale že točí Ulici, snesla se na ni vlna kritiky. Fanoušci Ordinace o ní psali: „Proč ta mrcha utekla?“ A příznivci Ulice, neméně pohoršení, o ní zase psali: „Proč sem ta mrcha chodí? Ať je v Ordinaci.“

Takže to zase tak jednoduché neměla. Václav Svoboda, jenž v Ulici hraje Lumíra Nykla, jejího partnera, jí doporučil, aby názory diváků vůbec nečetla. Teď už se ale doslechla, že ji diváci mají rádi. Snad tomu tak bude i nadále. Každý si podle ní musí zvykat na nějakou změnu.

V Ordinaci byla živel. Přejít do přirozeného herectví nebylo snadné

Zatímco v roli Kateřiny Dubovské působí dojmem zkušené a důstojné podnikatelky, jako Heluš si užívala množství komických scén s Martinem Zounarem, s nímž dnes hraje v divadle. Vtipné scénky z časů Ordinace jí maličko scházejí, na druhou stranu je ráda, že byla donucena naučit se hrát normálně a přirozeně. Předtím totiž vlastně netočila nic jiného než Ordinaci. Proto pro ni bylo těžší přejít do přirozeného herectví.

Nicméně srandy si užiju dost mimo natáčení, protože točím s Vaškem Svobodou. On je opravdu kopec srandy. Mám štěstí na kolegy.

Vyzkoušela si i roli moderátorky

Martina Randová také moderovala pořad O 10 let mladší, ve kterém šlo o proměny lidí nespokojených se svým vzhledem. Měla tak možnost vyzkoušet si před kamerou i něco jiného než herectví. Natočila tehdy jednu řadu, a když přišel čas natočit další, vložil se do toho koronavirus. „Opravdu vás obdivuju, vás všechny moderátory, protože to není jednoduché. Nicméně mě to nesmírně bavilo. Strašně moc jsem cítila, že zrovna tenhle pořad je mi něco blízkého, že jsem opravdu s těmi lidmi nesmírně soucítila. Chodili tam velmi nešťastní a byli přesvědčení, že změna fyzická jim změní i duši.“